Turnu Severin: Alexandra Căpitănescu este una din vocile promițătoare ale Severinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Alexandra Căpitănescu este una din vocile promițătoare ale Severinului
Turnu Severin: Alexandra Căpitănescu este una din vocile promițătoare ale Severinului

Cântă din pasiune și e înzestrată cu mult talent. Alexandra are, pe lângă o voce bună și o ambiție de fier. Anul acesta, vrea primul loc la emisiunea-concurs, Mini-megastar, unde la ediția trecută a obținut locul al doilea.

La 10 ani, Alexandra se poate mândri cu numeroase participări la concursuri naționale, dar și cu premii și aprecieri din partea mai multor specialiști în domeniul muzicii. A fost descoperită de către proprii părinți care, uluiți de calitățile vocii Alexandrei, au înscris-o la secția de muzică a Palatului Copiilor. „Părinții mei m-au îndrumat către Palatul Copiilor, m-au ascultat cântând și au zis că am aptitudini vocale, așa că am ajuns aici. Se întâmpla acum aproape 4 ani. Mi-a plăcut dintotdeauna să cânt, iar când am venit aici m-am acomodat repede deși la început a fost ceva mai greu”, ne spune Alexandra Căpitănescu. Trecând pragul Palatului la numai 7 ani, Alexandra a îmbinat talentul cu care a fost înzestrată, cu munca, repetițiile și grija profesorilor, pentru a deveni una din vocile promițătoare ale Severinului.

A luat numeroase premii
Alexandra Căpitănescu a cântat în mai multe orașe din țară, unde a participat la importante competiții de gen. Anul acesta a câștigat locul 3 la categoria 10-13 ani din cadrul concursului „Micul artist”, desfășurat la Craiova. Concursul gorjean „Coloana infinitului” i-a adus un nou loc 3, ca și „Un talent înnăscut”, ținut la Râmnicu Vâlcea, unde a fost jurizată, printre alții, de Mihai Trăistariu. „A fost o experiență foarte frumoasă acest concurs de la Vâlcea. Am avut o galerie numeroasă, toată lumea a fost alături de mine și asta m-a ajutat foarte mult. În plus, a fost extraordinar să îl am în juriu pe Mihai Trăistariu, un cântăreț care mie îmi place foarte mult. După concurs, am dansat, am cântat și toată lumea s-a simțit bine. A fost o experiență foarte plăcută”, povestește micuța artistă. O altă dovadă importantă a talentului fetei este locul 2 obținut la emisiunea-concurs Mini-megastar, la București, unde va participa și la ediția de anul acesta „Anul acesta m-am pregătit foarte bine și vreau să fiu pe primul loc”, promite Alexandra.

E pasionată și de actorie
Alexandra Căpitănescu interpretează muzică ușoară românească, dar crede că în viitorul apropiat va aborda și repertoriul internațional. În afară de voce, artistei îi place să cânte și la pian, instrument la care ia lecții de 3 ani, tot la palatul copiilor. „Pianul e pe planul doi. Fac mai puține ore de pian, ca să mă pot baza pe vocal, care îmi place mai mult”, mărturisește fata. În afara acestor pasiuni muzicale, Alexandra este atrasă și de actorie. „Îmi place foarte mult să și joc, mi-ar plăcea să fiu actriță când voi fi mare. La școală am jucat într-o piesă la o serbare de Crăciun, rolul Fecioarei Maria și mi-a plăcut mult, mi-a rămas în memorie. Dar dacă ar fi să aleg între muzică și actorie, aș alege sigur muzica”, ne spune tânăra artistă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite