Turnu Severin: Severinul ar putea avea cinematograf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a preluat clădirea fostului cinema din administrația Consiliului Local și e obligată să-l renoveze. După aproape un deceniu de așteptare, severinenii au acum motive să spere la un cinematograf.

Clădirea unde a funcționat, vreme de peste 30 de ani, cinematograful Porțile de Fier, este salvată de către Primăria Severin. În urmă cu o lună, Adevărul de Seară Severin a lansat un apel către autorități pentru salvarea instituțiilor de cultură și a valorilor orașului, iar primele rezultate încep să apară. Astfel, cinematograful, aflat acum într-o stare jalnică, este pe cale de a fi salvat. Primăria Turnu Severin a preluat clădirea de la Consiliul Local și se obligă să readucă filmul în viața severinenilor.

„Procedura de preluare este finalizată, iar cinematograful a trecut în patrimoniul municipalității. Primăria se obligă, conform protocolului, să nu schimbe obiectul de activitate al clădirii și să asigure fonduri pentru modernizarea și aducerea cinematografului în stare de funcționare”, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Severin, Gabriela Pogaci. Clădirea, sufocată de mirosuri pestilențiale, geamuri sparte și resturi menajere, ar urma să fie deratizată, renovată și reamenajată.

Mehedințiul nu are cinematograf funcțional
Clădit în anul 1967, cinematograful Porțile de Fier este o legendă printre iubitorii de film. Perioada de glorie a clădirii de pe strada Traian s-a încheiat însă, în urmă cu aproape un deceniu, când a intrat în paragină. Nici în celelalte orașe din Mehedinți nu există o sală de cinema în stare de funcționare.

Citește în Adevărul de Seară Severin, părerea severinenilor despre acest proiect

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite