Turnu Severin: Severinenii sunt deranjaţi de mizeria şi mirosul gunoaielor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gunoaiele aruncate în jurul blocului au devenit insuportabile pentru localtari. De la începutul anului şi până în prezent, Poliţia Comunitară a municipiului Drobeta a aplicat 52 de sancţiuni pentru aruncarea gunoaielor pe domeniul public.

Deşi au trecut 3 ani de la aderarea Românie la Uniunea Europeană, curăţenia din Drobeta Turnu Severin nu se ridică la standardele europene. Zilnic se poate observa cum în jurul pubelelor din oraş, se strâng plasele de gunoi, aliniate una lângă alta. Poate trecătorii nu ar fi atât de deranjaţi optic de grămezile de gunoi cât sunt de mirosul acestora, deoarece odată cu încălzirea vremii, aceste gunoaie au prins un miros insuportabil.


“Mă deranjează mizeria si mirosul de gunoaie de pe strazi. Când merg să duc gunoiul, simt că îmi vine sa vomit. E strigător la cer! Am locuit câţiva ani într-un oraş din Spania, dar niciodată nu am păţit aşa ceva. Cei de acolo nu au gunoi? Sau al lor nu miroase?!” spune Ana Maria Vasile, localnică.

Cu toate că sunt instalate gratuit ţarcuri pentru depozitarea deşeurile, locatarii se încăpăţânează să lase resturile menajere la întâmplare.”Deşeurile se ridică de trei ori pe săptămână conform contractelor încheiate. Noi respectăm aceste contracte şi nu o dată ni s-a întâmplat să găsim resturi menajere aruncate la întâmplare.” spune Mirel Damian, director Bratner


Primarul oraşului comentează şi el neglijenţa celor care aruncă resturi în zone neamenajate.” Vom face curăţenie până când cetăţenilor o să le fie ruşine să mai arunce gunoaie pe străzi sau în alte locaţii” afirmă primarul Constantin Gherghe.


Interzicerea aruncării resturilor menajere, a gunoaielor, dar şi consumarea seminţelor pe domeniul public este stipulată în Hotărârea de Consiliu Local numărul 11 pe anul 2008. Cei care încalcă această lege riscă să fie sancţionaţi cu amendă contravenţională cuprinsă între 200 şi 500 de lei.

Amenzile s-au înjutătăţit în 2010


Din luna ianuarie şi până în prezent, agenţii Serviciului Public de Poliţie Comunitară al municipiului Drobeta-Turnu-Severin au aplicat 52 de sancţiuni pentru aruncarea gunoaielor, a resturilor menajere sau a altor reziduri pe domeniul public. Cuantumul amenzilor aplicate se ridică la 7900 de lei. Cei mai norocoşi, zece din cei 52 au scăpat doar cu avertismente
„Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2009 se constată o scădere a acestor contravenţii. Dacă anul trecut s-au aplicat amenzi în cuantum de 13.600 de lei, în 2010 valoarea totală a amenzilor aproape că s-a înjumătăţit”, a declarat Luria Mărţuică, purtător de cuvânt al Serviciului Public de Poliţie Comunitară Drobeta-Turnu-Severin.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite