Severinenii renunţă la energia termică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mult de jumătate din cele 265 de asociaţii de proprietari din Severin au solicitat, până acum, sistarea furnizării energiei termice.

Costurile prea mari la întreţinere, dar şi creşterea temperaturilor i-a determinat pe severineni să renunţe la agentul termic.

Mai mult de jumătate din cele 265 de asociaţii de proprietari din Severin au solicitat, până acum, sistarea furnizării energiei termice, astfel că de la începutul acestei luni, căldura a fost oprită în apartamente.

„Astfel de cereri au venit încă de la sfârşitul lunii martie, dar cele mai multe în perioada 1- 4 aprilie.

Până acum, avem 147 de cereri, ceea ce reprezintă cam 60 la sută din numărul total al asociaţiilor”, ne-a spus Cornel Dumangiu, şeful serviciului de Termoficare.

Administratorii asociaţiilor susţin că severinenii au fost cei care au decis ca în această lună să renunţe la căldură, iar cererile vin mai ales din partea bătrânilor care nu-şi mai permit să plătească regia.

Există însă şi asociaţii care n-au cerut , oficial, oprirea căldurii şi totuşi au renunţat la agentul termic.  “Asociaţia nu a făcut nicio cerere către RAAN pentru întreruperea furnizării energiei termice, dar proprietarii au dorit acest lucru şi se poate face individual pe fiecare scară în parte, întrucât avem acces în cămin unde sunt vanele. Şi-au întreeupt-o singuri“, ne-a precizat George Dicu (Foto jos), reprezentantul Asociaţiei “Mihai Viteazul TV1”.

image

În februarie, factura pentru un apartament cu trei camere, în sistem pauşal, a ajuns la circa 350 lei. 

Căldură, în funcţie de vreme
Oamenii spun că măsura este binevenită, chiar dacă vremea e schimbătoare. “E foarte bine, că şi aşa facturile au venit foarte mari pe februarie şi lumea nu are bani”, ne-a spus Nicolae Cojocaru.

În mod normal, întreruperea furnizării căldurii se face în condiţiile în care, trei nopţi consecutiv, se vor înregistra temperaturi de peste 10 grade. Potrivit reprezentanţilor regiei de termoficare, s-ar putea ca, de săptămâna viitoare, căldura să se întrerupă pentru toată lumea în condiţiile în care vremea se va îmbunătăţi, iar temperaturile nu vor mai oscila.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite