Severinenii au primit de sărbători un cadou neaşteptat. Drobeta Turnu Severin a fost schimbat, în luna decembrie, într-un oraş plin de lumină şi culoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată, noaptea,  bulevardul Tudor Vladimirescu
Aşa arată, noaptea, bulevardul Tudor Vladimirescu

 Muncipiu a fost împodobit cu sute de ghirlande de luminiţe fără ca din bugetul local  să fie scos vreun leu

Drobeta Turnu Severin a îmbrăcat de două săptămâni haine de sărbătoare. La lăsarea întunericului, oraşul este scăldat în luminiţe multicolore care transformă municipiul într-un loc de basm chiar şi când vremea este mohorâtă.

Severinenii nu ratează nicio seară să iasă în oraş şi să se plimbe prin centrul municipiului, acolo unde tronează maiestos un brad artificial de 22 de metri format din mii de beculeţe, care a devenit atracţia Severinului.

„Oraşul este cu adevărat pregătit de sărbătoare, până acum a fost împodobit mai sărăcuţ, dar anul acesta este ceva ce nu am mai văzut”, a  mărturisit Ion Marin.

Jocul de lumină şi culoare de pe bradul de pe strada Crişan se schimbă la fiecare minut, iar pe stradă se revarsă din difuzoare colinde care îşi aduc minte că mai sunt câteva zile până la Crăciun.

„Este foarte frumos, aşa îmbrăcat de sărbătoare. Aici în centrul oraşului totul este împodobit în lumină, simţi că vine Crăciunul. Am observat că şi bulevardul Tudor Vladimirescu este plin  de ghirlande de toate culorile.

Mie cel mai mult îmi plac cele aurii, au ceva aparte ”, a spus Constantin Creţescu, un alt severinean mulţumit de modul în care a fost împodobit oraşul.

Casa Tineretului, Castelul de Apă, Primăria Drobeta Turnu Severin şi Teatrul Teodor Costescu  sunt fie împodobite cu ghirlande luminoase, fie un joc de steluţe este proiectat pe faţada clădirilor oferind trecătorilor senzaţia de sărbătoare.

 „Este ca un basm, am impresia când ies în oraş că mă aflu în altă parte a lumii. Ce bine că şi oraşul acesta este împodobit aşa cum trebuie! Până acum mă uitam la televizor la alţii”, a  mărturisit Mariana Vulpe.

Bradul artificial este atracţia oraşului

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Cel mai important lucru este că iluminatul de sărbători nu a costa muncipalitatea niciun leu.

„Nu ne-a costat niciun ban pentru că a fost o clauză în contractul firmei care a făcut reabilitarea reţelei electrice în muncipiu, clauza a fost  ca ea să asigure iluminatul pentru sărbătorile de iarnă”, a declarat Constantin Gherghe, primarul oraşului.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite