Turnu Severin: Severinenii, alături de sinistraţii din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alimente, haine, încălţăminte şi pături au fost aduse pentru ajutorarea celor rămaşi fără locuinţe în urma viiturilor. În numai cateva zile de la deschiderea centrului de colectare, zeci de severineni au oferit un mic ajutor pentru cei afectaţi de inundaţii.

Pentru a sprijini persoanele rămase fără adăpost din nordul Moldovei, Prefectura Mehedinţi împreună cu Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Severin au organizat campania de strângere de fonduri umanitare  „Punte de speranţă“.

Sediul pentru primirea şi distribuirea ajutoarelor este situat în cadrul Detaşamentului de Pompieri, pe str. Dumitru Gheaţă Nr. 16. Programul este zilnic, între orele 8.00-21.00, dar poate fi prelungit.

În numai câteva zile, aproximativ 100 de severineni au contribuit cu haine, încălţăminte, alimente neperisabile, pături şi produse de igienă. Până în acest moment, pe lista donatorilor apar numai persoane fizice.

Hainele, în stare bună

Severinenii au ocazia să împărtăşească din puţinul lor cu cei care au avut neşansa de a-şi pierde casele în urma inundaţiilor.

Din experienţa anilor trecuţi, printre cerinţele organizatorilor se numără şi aceea ca îmbrăcămintea să fie în stare foarte bună sau de preferinţă nouă.

„Aş vrea să adresez o rugăminte celor care vor să ajute sinistraţii: hainele pe care le aduc să fie în stare foarte bună, iar lenjeria de corp şi cea de pat să fie nouă. Alimentele, de asemenea, trebuie să fie neperisabile: făină, orez, apă şi altele. Primul transport va fi făcut atunci când vom strânge destule ajutoare pentru a umple un camion, deocamdată ne ocupăm de sortarea lor“, ne spune colonelul Ion Vintilă.

Donaţiile au fost împărţite pe categorii: alimente, diverse, încălţăminte, iar îmbrăcămintea în funcţie de sexe, plus cele destinate copiilor.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite