Severin: Caiaciştii se antrenează după cum bate vântul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a nu pierde antrenamentele, elevii orşoveni sunt nevoiţi să se strecoare printre PET-urile şi gunoaiele care plutesc pe Dunăre.

Din cauza PET-urilor şi a gunoaielor aduse de apele învolburate ale Cernei în Dunăre, sportivii secţiei de caiac-canoe din cadrul Liceului Traian Lalescu din Orşova îşi desfăşoară cu foarte mare greutate antrenamentele. Antrenorul emerit Beniamin Zabet le-a interzis elevilor săi, sâmbătă dimineaţă, să iasă din bază, întrucât exista riscul unor incidente care puteau pune în pericol siguranţa lor. Duminică, antrenamentul s-a desfăşurat, însă cu mare greutate, din cauza  deşeurilor care pluteau pe suprafaţa fluviului.

Nu mai pot ieşi pe apă

„Am găsit gunoaie de-a lungul întregii piste. Ca să nu pierdem antrenamentul, ne-am strecurat cum am putut. Am şi spart o barcă, probabil din cauza unui obiect aflat pe Dunăre. Sperăm că astăzi vom putea să ne facem treaba, dar asta depinde de cum bate vântul. Acum PET-urile sunt la mal. Dacă vântul le aduce din nou pe pistă, nu mai putem face nimic“, a precizat antrenorul Beniamin Zabet.
În situaţia în care fluviul nu va fi curăţat, sportivii celui mai mare club din ţară nu vor mai putea ieşi pe apă. Acest lucru îi dezavantajează în primul rând pe cei nou veniţi, aproape 40 de copii. Autorităţile spun că nu pot rezolva această problemă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite