Turnu Severin: UPDATE- Gripă porcină într-o familie din Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: UPDATE- Gripă porcină într-o familie din Severin
Turnu Severin: UPDATE- Gripă porcină într-o familie din Severin

În cele două şcoli din Severin în care îşi desfăşoară activitatea cei trei membri ai familiei confirmate deja cu virusul AH1N1 au fost luate primele măsuri.

Spaţiile din cele două unităţi de învăţământ vor fi dezinfectate. “Măsurile pe care le-am luat a fost ca cei doi angajaţi ai Colegiului Tehnic să fie izolaţi şi să nu mai vină la şcoală, iar clasa unde fetiţa învaţă, îşi suspend activitatea pentru o săptămână. Am controlat şi am văzut că fiecare şcoală are 200 de măşti.

Mâine (n.r., sâmbătă) se face formolizarea, după 24 de ore se face aerisirea, iar luni dimineaţă se face un triaj epidemiologic complet, cu ajutorul cadrelor didactice şi al medicilor, astfel încât virusul să nu se extindă”, ne-a declarat inspectorul şcolar general, Emil Mirică. Conform deciziei DSP Mehedinţi, săptămâna viitoare elevii clasei vor rămâne la domiciliu.

Virusul a fost contactat din Spania
Familia Ruşinaru, compusă din doi adulţi şi un copil, a fost confirmată, vineri după-amiază, cu virusul AH1N1. Cei trei membri ai familiei îşi desfăşoară activitatea în două şcoli din Severin. Părinţii, în vârstă de 35 şi 39 de ani, lucrează în sectorul administrativ al Liceului “Domnul Tudor”, iar fata este elevă în clasa a VII-a la Şcoala Nr. 14 din municipiu. Bărbatul, Ruşinaru Constantin, este cel care a contactat virusul în Spania şi a fost internat, în urmă cu două zile, în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Severin.

Având doi contacţi, respectiv pe soţia şi fiica acestuia, dar şi simtomatologia specifică, specialiştii au recoltat probe de laborator, iar vineri după-amiază acestea au ieşit pozitive. Potrivit ISJ Mehedinţi, în acest moment este internat doar bărbatul, mama şi fiica fiind izolate la domiciliu. 

Colegii de clasă ai fetei sunt supravegheaţi la domiciliu
Cum fata este elevă la o altă şcoală, decât cea în care lucrează părinţii săi, autorităţile au luat imediat măsuri.“S-a suspendat activitatea şcolară pentru o perioadă de o săptămână, s-au consemnat toate datele de contact pentru cei 24 de contacţi din clasă, s-a recomandat autoizolarea lor la domiciliu, sub supravegherea părinţilor şi a medicilor de familie şi in cazul in care apare simtomatologia conform definiîtiei de gripă nouă, adică febră 37,5 sau 38,2, rinoree şi tuse seacă, să se prezinte la Secţia de Boli Infecţioase”, a declarat dr. Marinică Stoian, directorul adjunct al DSP Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite