Turnu Severin: Meseria de şofer, tot mai cătată în Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Meseria de şofer, tot mai cătată în Severin
Turnu Severin: Meseria de şofer, tot mai cătată în Severin

Aproximativ 120 de candidaţi susţin, zilnic, examenul pentru obţinerea unui permis auto, dorinţa severinenilor de a deţine actul necesar pentru meseria de şofer fiind în continuă creştere.

Meseria de şofer profesionist este tot mai căutată în Severin, datorită multitudinii de posibilităţi care le sunt oferite elevilor de către şcolile auto. „M-am gândit că acum, în perioada asta de criză este cel mai bine să fac şcoala de şoferi. Este mult mai ieftin, deoarece acum instructorii acceptă plata celor 700, 800 de lei şi în rate. Cred că după ce voi obţine permisul, îmi voi îndrepta atenţia spre o meserie ca şofer de TIR, pentru că este bine plătită, iar afacerile cu transporturi de mărfuri nu vor da niciodată faliment”, susţine George Matei, un viitor şofer de 26 ani.

În Severin sunt pregătiţi zeci de şoferi profesionişti
Interesul pentru şoferie este tot mai crescut, având în vedere că zeci de elevi de la Grupul Şcolar Industrial Auto hotărăsc ca, după împlinirea vârstei de 18 ani, să susţină examenul de şofer pentru a obţine permisul atât de necesar pentru angajare. „Liceul nostru a început să fie din ce în ce mai căutat pentru faptul că de aici ies şoferi profesionişti care au toate şansele să fie contactaţi pentru o meserie de şofer pe autocamioane, autobuze sau autoturisme. Lucrul de care sunt elevii cel mai încântaţi este că, din acest an, toată pregătirea va fi complet gratuită, Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin susţinând toate cheltuielile care se fac cu combustibilul. Ca să fii un profesionist este nevoie de mai mult decât de câteva luni de pregătire, de aceea timp de trei ani de zile noi învăţăm elevii cu maşinile din dotarea parcului nostru auto şi în laboratoarle de mecanică şi cabinetele de legislaţie rutieră. Suntem 7 instructori pe categoriile B-C şi C-E care încercăm să scoatem tot ceea ce este mai bun din elevii noştri”, susţine Petre Frimu, instructor la Grupul Şcolar Industrial Auto.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite