Turnu Severin: FC Drobeta revine pe harta fotbalului românesc. Echipa fanion a orașului debutează azi, pe stadionul Municipal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși au sperat până în ultima clipă că se vor putea înscrie în liga a doua, oficialii noii echipe sunt nevoiți să se mulțumească cu un loc în al treilea eșalon.

În această seară, cu începere de la ora 18, FC Drobeta debutează în noul sezon al ligii a treia în compania echipei secunde a celor de la Pandurii Târgu Jiu. Meciul va avea loc pe stadionul Municipal, recent părăsit de Universitatea Craiova.

„E un lucru benefic. FC Drobeta a fost și rămâne echipa fanion a orașului. Ar fi bine ca mai mulți oameni să-și dea mâna și să susțină acest club, pentru că e păcat ca un stadion ultramodern să nu aibă o echipă pe măsură. Și severinenii ar trebui să susțină echipa cumpărând bilete și abonamente, pentru ca toți să ne bucurăm de o echipă de calitate. E foarte greu, în vremurile astea, să susții financiar o echipă de fotbal”, ne-a spus Dumitru Paraschiv, președinte AJF Mehedinți.

„E extraordinar că autoritățile locale s-au implicat în readucerea echipei orașului pe harta fotbalistică. Avem o bază sportivă excelentă, care cere performanță. Trebuie să avem răbdare și pas cu pas, vom clădi o echipă care să evolueze în ligile superioare”

Totul s-a făcut în numai două săptămâni. Practic, am luat-o de la 0. Suntem în urmă cu pregătirea fizică, dar sunt sigur că, pe parcurs, ne vom pune la punct și din acest punct de vedere”, ne-a spus și Vasile Mănescu, fostul component al echipei în perioada anilor `90 și actual oficial al clubului.

FC Drobeta a reușit să adune, pentru acest început de campionat, doar 18 jucători, însă este de ajuns pentru ca echipa să ia startul.

Săptămâna viitoare va avea loc o ședință a Consiliului de Administrație, care va hotărî noua organigramă a clubului.

Cu fostul prim-divizionar, Cornel Mihart, pe postul de antrenor, obiectivul severinenilor este, deocamdată, construirea unei echipe competitive, care să ajungă din nou în ligile superioare.

Vezi cum se descurcă Drobeta la primul meci oficial după desființare, pe turnu-severin.adevarul.ro

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite