Turnu Severin: Trei cazuri de gripă porcină în Drobeta Turnu Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Trei cazuri de gripă porcină în Drobeta Turnu Severin
Turnu Severin: Trei cazuri de gripă porcină în Drobeta Turnu Severin

O familie, compusă din doi adulţi şi un copil, a fost confirmată, vineri după-amiază, cu virusul AH1N1. Este vorba despre un muncitor de la Colegiul “Domnul Tudor” din Severin care a contactat virusul din Spania, soţia sa, angajată al aceluiaşi colegiu şi fiica lor, elevă în clasa a VII-a într-o altă şcoală.  

Ruşinaru Constantin a fost internat, în urmă cu două zile, în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Severin. Având doi contacţi, respectiv pe soţia şi fiica acestuia, elevă la Şcoala Generală Nr. 14 din municipiu, dar şi simtomatologia clinică, specialiştii au recoltat probe de laborator, probe care, vineri după-amiază, în jurul orei 15,30, au ieşit pozitive, de la Institutul Cantacuzino, cu virusul AH1N1.

Cursuri suspendate în şcoală
Cum fata este elevă la o altă şcoală, decât cea în care lucrează părinţii săi, autorităţile au luat imediat măsuri.“S-a suspendat activitatea şcolară pentru o perioadă de o săptămână, s-au consemnat toate datele de contact pentru cei 24 de contacţi din clasă, s-a recomandat autoizolarea lor la domiciliu, sub supravegherea părinţilor şi a medicilor de familie şi in cazul in care apare simtomatologia conform definiîtiei de gripă nouă, adică febră 37,5 sau 38,2, rinoree şi tuse seacă, să se prezinte la Secţia de Boli Infecţioase”, a declarat dr. Marinică Stoian, directorul adjunct al DSP Mehedinţi.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite