Turnu Severin: Serviciile administrației locale vor fi informatizate (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Serviciile administrației locale vor fi informatizate (UPDATE)
Turnu Severin: Serviciile administrației locale vor fi informatizate (UPDATE)

Autoritățile locale ar putea accesa, din fonduri europene, 200 de milioane de euro nerambursabili. „Drobeta Turnu Severin, oraș digital”este proiectul care ar putea eficientiza accesul populației la informațiile oferite de instituțiile statului.

Taxe plătite din fotoliu
Formulare administrative electronice, hotărâri ale instituțiilor, date privind sistemul de învățământ, sunt doar câteva din elementele care vor putea fi accesate printr-un simplu click. Pentru foarte mulți oameni, cel mai important efect ar fi plata taxelor de acasă, din fața calculatorului. „Ar fi prea frumos, să nu mai trebuiască să merg în nu știu câte locuri, pentru a-mi plăti o taxă. Dacă iei o amendă, nu e de ajuns să o plătești, trebuie să mergi să înregistrezi chitanța la Poliție și așa mai departe. Poate cu acest portal nu va mai fi cazul”, ne spune Ionel Colceag, un șofer care are de suferit din cauza birocrației.

Conectare la portalul eRomânia
În cazul în care va deveni funcțional, portalul Severinului va fi conectat la cel național, eRomânia și va fi structurat pe domenii de activitate, după modelul eTurism, pentru informații legate de turism, eTax, pentru taxe și așa mai departe. Portalul eRomânia a fost lansat pe 16 iunie 2009 și cuprinde informații generale din toate județele țării, dar și legături cu toate ministerele, realizând astfel o punte de legătură virtuală între guvern și populație. Cu toate astea, deocamdată, oamenii sunt refractari la astfel de inovații. Totuși, autoritățile speră ca proiectul să se aplice cu succes. Finalitatea acestuia este ca doritorii să primească un card de acces la orașul digital, cu ajutorul căruia să poată beneficia de facilitățile portalului.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite