Scriitorul severinean Marius Cilibia ne dezvăluie viaţa oamenilor mărunţi în “Ultimul tren”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul cultural a avut loc în Secţia Pogany a bibliotecii severinene
Evenimentul cultural a avut loc în Secţia Pogany a bibliotecii severinene

Eveniment de excepţie, luni dimineaţă, la Secţia Pogany a Bibliotecii Judeţene “I.G.Bibicescu” din Drobeta Turnu Severin. Scriitorul Marius Cilibia şi-a lansat ultimele două romane, intitulate “Ultimul tren” şi “Poveste de demult”.  

“Viaţa oamenilor mărunţi are tot atâtea furtuni, tot atâtea drame, tot atâta iubire ca şi cea a marilor figuri ale omenirii. Câteodată, oamenii obişnuiţi trăiesc mai intens decât ceilalţi, iar poveştile lor sunt mai interesante… De-a lungul a zeci de ani stai pe peronul propriei vieţi, aşteptând un tren în care să urci. Uneori, garnitura multaşteptată vine la timp, altădată afli că a fost trasă, pentru revizie, pe vreo linie moartă… Şi aştepţi…”

Aşa îşi începe, Marius Cilibia, “Ultimul tren”, unul dintre cele două romane lansate, luni dimineaţă, la Drobeta Turnu Severin.

Este o carte care îţi taie răsuflarea încă de la primele pagini, ducându-te cu gândul la vremurile parcă nu demult apuse şi la imaginile care odinioară îţi bucurau sufletul. Este o carte care te face, totodată, să aştepţi cu nerăbdare un nou şi un nou capitol, intuindu-i uşor sfârşitul. 
 

Evenimentul a avut loc, luni, la Secţia Pogany a bibliotecii severinene


O altă poveste despre oameni este cea intitulată sugestiv “Poveste de demult”, autorul încropind în ea “caractere tari, care au făcut lumea să meargă înainte”: “Marile războaie ale Evului Mediu au ridicat hecatombe de nevinovaţi şi au născut sute de caractere tari, care au făcut Lumea să meargă înainte. Despre astfel de oameni vorbeşte Cartea aceasta, despre ei şi despre vremurile lor. Iubire, moarte, speranţă, ură, intoleranţă, nădejdi; semn că nu-i nimic nou sub soare… Doar numele oamenilor şi felul în care murim se mai schimbă”.

La eveniment au luat parte prietenii apropiaţi ai scriitorului, iubitori de carte, dar şi reprezentanţi ai mass-media locală, care au onorat această invitaţie, chiar dacă a avut loc într-o zi de luni, dimineaţa. 

“Aceste cărţi să aibă un destin la fel de frumos ca, până la urmă, curajul dumneavoastră de a veni, luni dimineaţa, la o lansare de carte. Am luat obiceiul în ultimii ani ca, de fiecare dată, când îmi aniversez ziua de naştere- pentru că astăzi este şi ziua mea de naştere- să lansez cel puţin o carte. Şi o fac şi anul acesta, un an greu pentru toţi, dar pe care sper să-l încheiem cu bine, ca să urmeze un an şi mai bun.” a declarat Marius Cilibia. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite