Școlile din Mehedinți ar putea fi organizate după modelul celor din Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plus, școlile și grădinițele din județ ar putea adopta sistemul nordicilor, schimbându-și sistemul de funcționare. Danezii din Kalundborg colaborează strâns cu autoritățile mehedințene și oferă materiale sanitare și didactice de 1 milion de euro.

Prefectura a contractat un protocol de colaborare cu autorităţile din regiunea daneză Kalundborg, obţinând,  pentru unităţile sanitare din Mehedinţi,  materiale sanitare în valoare de aproape 1 milion de euro. În plus, danezii oferă și dotări necesare școlilor și asociațiilor de pensionari.

“Trebuie să profităm de fiecare oportunitate care ni se oferă pentru a reuşi să obţinem sprijin. Vreau să ajutăm în primul rând sistemul sanitar şi unităţile de învăţământ. Am semnat deja un protocol de colaborare cu autorităţile din regiunea daneză Kalundborg şi am reuşit să obţin pentru unităţile sanitare din Mehedinţi materiale sanitare în valoare de aproape 1 milion de euro. La acestea se adaugă materiale didactice şi nedidactice pentru şcoli şi deasemenea materiale pentru asociaţiile de pensionari din judeţ.” a declarat prefectul Ion Mîţu.

Școli mehedințene după modelul danez
Colaborarea dintre cele două localități nu se va opri aici. Școlile și grădinițele din Mehedinți ar putea urma, în viitorul apropiat, exemplul celor din Danemarca. Potrivit autorităților, sistemul nordicilor ar aduce îmbunătățiri importante celui autohton.

Putem aplica multe din principiile care guvernează în aceste state unde calitatea şi standardul de viaţă al populaţiei este la un nivel ridicat. Am găsit foarte multă deschidere la autorităţile daneze. Cu toții vor să ne ajute”, a mai spus Ion Mîțu.

Astăzi, reprezentantul Guvernului se întâlnește, la Copenhaga, cu ambasadorul României în Danemarca, Alexandru Victor Micula. Ținta principală este găsirea unor investitori care să ridice economia Mehedințiului.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite