Şarlota de mere, un preparat gustos şi sănătos. Reţeta Sandei Marin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şarlotă cu mere FOTO Reţete bune şi sănătoase
Şarlotă cu mere FOTO Reţete bune şi sănătoase

Vă propunem o reţetă simplă, cu ingredinte ieftine, cu care sigur nu veţi da greş. Reţeta se găseşte în celebra carte de bucate a Sandei Marin.

Ingrediente: Pâine pentru sandviciuri, 150 g unt, 1 kg mere, ½ pahar vin, 100 g zahăr, ½ baton vanilie, 2 linguri marmeladă de caise.

Mod de pregătire:

Trebuie să folosim o formă de tablă specială pentru şarlotă, cu pereţi drepţi şi înalţi de 10-12 cm. Se unge bine această formă cu unt. Se taie dintr-o pâine specială pentru sandviciuri felii ceva mai subţiri ca 1 cm, fără coajă şi de mărime potrivită, ca să putem îmbrăca bine pereţii şi fundul formei.

Se topesc 100 g unt într-o cratiţă, se moaie pe rând în unt feliile de pâine cu care îmbrăcăm apoi pereţii şi fundul formei, lipind bine feliile unele de altele. Se curăţă de coajă merele, se îndepărtează căsuţa cu sâmburi şi se taie felii subţiri.

Se pun într-o cratiţă, cu 25 g unt, o jumătate de pahar de vin, 100 g de zahăr şi o jumătate baton de vanilie (sau o bucăţică de coajă de lămâie fără partea albă). Se lasă merele să fiarbă, amestecând mereu, până devin o pastă foarte groasă. Se amestecă apoi cu marmelada de caise.

Se aşază compoziţia cu o lingură în forma îmbrăcată cu pâine, având grijă să fie puţin bombată, deoarece scade la foc. Se dă la cuptor la foc potrivit vreo trei sferturi de oră, până se rumeneşte pâinea fără să se ardă. Se scoate şarlota din cuptor, se mai lasă vreo 10 minute, apoi se răstoarnă. Se serveşte cu sos de caise.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite