Turnu Severin: Termenul de finalizare a lucrărilor la Piaţa Sârbilor a fost prelungit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Termenul de finalizare a lucrărilor la Piaţa Sârbilor a fost prelungit
Turnu Severin: Termenul de finalizare a lucrărilor la Piaţa Sârbilor a fost prelungit

Persoanele care îşi câştigă existenţa din comerţul practicat în Piaţa Sârbilor, din cartierul Crihala, mai au de aşteptat  până la reluarea activităţii, deoarece termenul limită de finalizare a lucrărilor a fost prelungit cu mai bine de o lună de zile.

Micii comercianţi care trăiesc din vânzarea de produse de uz casnic şi care ocupau primul modul al Pieţei Sârbilor au de aşteptat acum pâna la data de 10 septembrie pentru a-şi putea relua afacerea, datorită lucrărilor care au întâziat să se finalizeze. ”Sunt mulţumit de stadiul în care ne aflăm cu lucrările deşi am întârziat puţin cu finalizarea acestora. Am dorit să avem o calitate deosebită a tuturor materialelor cu care lucrăm, de aceea am comandat un acoperiş special din policarbonat care întârzie să sosească de la o firmă din Israel”, susţine edilul-şef al municipiului, Constantin Gherghe.

O piaţă modernă

Proiectul Primăriei cu privire la Piaţa Sârbilor este ca aceasta să se asemene cât mai mult cu moderna piaţă din centrul oraşului, Piaţa Mircea. ”Proiectul pe care îl desfăşurăm noi aici este unul de amploare. Ne pare rău că primul modul nu este încă gata, dar încercăm să-l dăm în folosinţă la începutul lunii septembrie. Folosim cele mai bune materiale pentru a asigura condiţii optime atât pentru comercianţi, căt şi pentru cumpărători. Pereţii pieţei vor sunt din tâmplărie de aluminiu şi geam termopan, acoperişul din fibră de policarbonat cu inserţii de alminiu de 16 milimetrii grosime care permite pătrunderea de raze solare în proporţie de doar 18 la sută pentru evitarea efectului de seră, iar pardoseala este deja montată şi are un adaos de quartz pentru o mai bună rezistenţă la agenţii mecanici şi chimici. Se va construi şi un nou grup sanitar şi două fântâni arteziene după modelul pieţei centrale” susţine Sculeanu Nicolae, inginer construcor.

„Aşteptăm deschiderea!”

Deşi deschiderea primului modul al Pieţei Sârbilor în varianta sa proaspăt renovată va avea loc abia peste o lună, severinenii sunt foarte nerăbdători să-şi facă cumpărăturile necesare pentru gospodărie într-un mediu plăcut. ” Cred că piaţa o să fie extraordinară pentru că vom putea să ne facem cumpărăturile mai aproape de casă şi într-un mediu normal. Piaţa avea mare nevoie de renovări şi sperăm ca şi iarna şi vara să mergem la cumpărături din plăcere, nu din nevoie. Acum aşteptăm deschiderea!”, a firmat Elena Tudorache, pensionară.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite