Sărbătoare regală în Cetatea Medievală Severinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre surprizele pregătite de organizatori, la Zilele Severinului, sunt o paradă a cavalerilor, demonstraţii de luptă medievală, dar şi cu un atelier de gastronomie medievală.

Străjeri la porţile turnului, salvarea domniţei din turn, baba-oarba între cavaleri şi domniţe, ursitoare, sânziene, vânzători de leacuri miraculoase, patrule ale gărzilor cetăţii, cavaleri luptându-se cu spadele sau ademenind domniţe, menestreli, trubaduri, lăutari, hoţi mărunţi şi tălhari jefuind personajele.

Este atmosfera ce vă aşteaptă, începând din această seară, la Cetatea Medievală a Severinului. De la ora 16,00, puteţi participa la un atelier de con¬¬fecţionat şi mânuit păpuşi tra-diţionale, o şcoală de tir cu arc en¬glezesc, o şcoală de dans me¬di¬e¬val, un concurs interactiv cu premii intitulat „Cavaleria grea... de cap”, dar şi o şcoală de scrimă me¬di¬e¬vală.

În câteva ore de spectacol, realitatea şi fantezia, modernul şi medievalul se vor împleti în armonie, purtându-vă într-o lume, pe care mulţi o credeau apusă.

Va fi aleasă Domniţa Cetăţii Severinului


Iubitorii de muzică veche sunt aşteptaţi şi ei la o incursiune în trecut. În programul medieval sunt cuprinse concerte de muzică medievală, spectacole de teatru, precum şi scenete şi animaţie pentru copii.

Mâine după-amiază, începând cu ora 16,00, vor avea loc un teatru de pă¬puşi tradiţionale, o paradă a ca¬va¬lerilor, un atelier de gastronomie medievală, şcoala de dans medieval, şcoala de scrimă medievală, dar şi un concurs interactiv „În căutarea domniţei din Ceta¬te¬a Severinului”.

Dimineaţa zilei de duminică este rezervată altor activităţi medievale.

După concursul de basme cu premii, o animaţie de carnaval medieval săsesc, un recital  de poezie medievală franceză, un concert de lăută, precum şi acordarea titlului de Domniţă a Cetăţii Severinului, va avea loc retragerea cu torţe din Cetatea Severinului.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite