FOTO / Sărbătoare în Cetatea Severinului: Muzică medievală, tir cu arcul şi lupte cu săbiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectacolele din Cetatea Medievală a Severinului au atras, în acest an, sute de părinţi, care şi-au adus copiii să ia lecţii de tir cu arcul sau să înveţe arta mânuirii sabiei.

Fortăreaţa a intrat, anul acesta, într-un amplu proces de restaurare şi modernizare, astfel că manifestările s-au desfăşurat pe platoul de la poalele cetăţii, care a devenit unul dintre principalele puncte de atracţie pentru severineni, de zilele oraşului.

Organizatorii au reuşit să recreeze atmosfera de Ev Mediu, cu domniţe şi cavaleri, trubaduri şi vânzători de leacuri, muzică de lăută şi sunet de săbii care se ciocnesc, în dueluri.



Cei care au venit la cetate în acest weekend au avut ocazia să urmărească spectacole de teatru de păpuşi, turnire şi concursuri de tir cu arcul, având ei înşişi şansa să se prindă în dueluri sau să tragă la ţintă.

image



„Am venit cu copilul, să vadă și el pe viu viaţa din cetate. E o atmosferă foarte plăcută, de relaxare, zona e perfectă pentru astfel de acțiuni, care ar trebui să se repete mai des. Cel mai mult îmi plac costumele, redau perfect atmosfera despre care citim doar în cărţi“, ne-a spus Manuela Hanganu, care a venit cu fiul său la sărbătoare.

image



„Cel mai mult mi-a plăcut că am tras cu arcul, e prima dată când fac asta. Aş vrea să învăț să trag mai bine şi să fiu cavaler“, a spus şi băieţelul, în vârstă de 6 ani.

Festivalul se încheie în această seară, când va fi desemnată domniţa Cetăţii.


image
Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite