11 persoane fără adăpost au ajuns în centrele înfiinţate special, în Severin, pentru oamenii străzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unsprezece persoane fără adăpost din Drobeta Turnu Severin au ajuns, în ultimele zile, în centrele înfiinţate special pentru oamenii străzii, în căminele Liceelor Pedagogic şi “Domnul Tudor”. Aici beneficiază de mâncare, căldură şi apă caldă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Drobeta” a fost împuternicit de către prefectul Ion Mîţu ca, în perioada 27 ianuarie – 08 februarie a.c., să gestioneze situaţiile apărute ca urmare a temperaturilor scăzute, în scopul prevenirii deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost şi a celor din spaţii fără încălzire.

În acest sens, echipajele Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei Locale verifică permanent zonele cunoscute ca fiind frecventate de către cei fără adăpost, iar în cazul identificării acestora, solicită sprijinul serviciilor de ambulanţă şi ale echipajelor S.M.U.R.D., care îi vor prelua şi îi vor transporta către Unitatea de Primiri Urgenţe, unde li se va acorda asistenţă medicală. Echipajele vor rămâne în zona respectivă până la preluarea persoanelor fără adăpost, de către ambulanţe.

Cele două spaţii special amenajate pentru primirea persoanelor fără adăpost au fost constituite, la nivelul Severinului, la Colegiul Naţional „Dl. Tudor”, cu o capacitate de cazare pentru 12 persoane de sex masculin şi la Colegiul Naţional „Ştefan Odobleja” cu o capacitate de cazare pentru 16 persoane de sex feminin, unde vor fi asduse persoanele care nu necesită îngrijiri medicale.

Căminul Liceului Pedagogic din severin, unde sunt aduse femeile fără adăpost (Foto: jos)

image

Până acum, în cele două locaţii au fost 11 persoane (nouă bărbaţi şi două femei).

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite