446 de mehedinţeni şi-au găsit un loc de muncă în primele două luni ale anului 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În data de 27 aprilie 2012 va fi organizată bursa generală a locurilor de muncă
În data de 27 aprilie 2012 va fi organizată bursa generală a locurilor de muncă

Pe primele doua luni ale anului 2012, în urma serviciilor oferite în mod gratuit de salariaţii AJOFM Mehedinţi au fost încadrate în muncă un număr de 446 persoane, din care 174 femei

Prin intermediul serviciilor oferite în mod gratuit de AJOFM Mehedinţi, în primele două luni ale acestui an, au fost încadrate în muncă sau au primit certificate de producător agricol un număr de 446 persoane, din care 174 femei.

Cei mai mulţi şomeri, 276 de persoane, şi-au găsit un loc de muncă prin activitatea de mediere a muncii. 89 de şomeri, după absolvirea cursurilor de formare profesională, au revenit în câmpul muncii.

38 de şomeri indemnizaţi au fost incadraţi în muncă la distanţe mai mari de 50 km de localitatea de domiciliu sau şi-au schimbat domiciliul, beneficiind de prime de încadrare sau de instalare. 

Un număr de 13 absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ au fost angajaţi, beneficiind de prime de încadrare în muncă, iar prin acordarea de alocaţii pentru şomerii care se încadrează înainte de expirarea şomajului au fost angajate 29 de persoane.

În anul 2012, pentru a oferi posibilitatea tuturor persoanelor care îşi oferă forţa de muncă de a se întâlni în mod direct cu agenţii economici angajatori şi de a purta discuţii preliminare înaintea interviului propriu, AJOFM Mehedinţi va organiza în mod obligatoriu două burse ale locurilor de muncă.

Astfel, în data de 27 aprilie 2012 va fi organizată bursa generală a locurilor de muncă, iar în septembrie 2012 va avea loc bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ preuniversitar şi universitar.

Potrivit lui Laurian Nicolescu, director executiv la AJOFM Mehedinţi, burse ale locurilor de muncă se pot organiza la cererea pieţei muncii pentru persoanele de etnie rromă, pentru tinerii care părăsesc sistemul de protecţie a copilului sau pentru orice alte grupuri ţintă, precum şi pentru diferite meserii sau ramuri de activitate, în funcţie de evoluţia pieţei muncii locale.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite