Şapte primării din Mehedinţi nu au utilaje de deszăpezire, iar alte nouă nu au în stoc materialul antiderapant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarii au venit la raport în faţa prefectului
Primarii au venit la raport în faţa prefectului

Primarii din Mehedinţi au fost convocaţi, marţi, de prefectul Ion Mîţu, într-o şedinţă de analiză a situaţiei privind asigurarea măsurilor de combatere a căderilor de zăpadă şi poleiului pe drumurile publice.

În urma discuţiilor, s-a constatat că şase primării deţin utilaje pentru deszăpezire, dar nu au combustibilul necesar pentru funcţionarea acestora. De asemenea, alte nouă primării nu au însă asigurat stocul de material antiderapant necesar.

“Situaţia mai gravă am constatat-o la primăriile Cireşu, Godeanu, Grozeşti, Oprişor, Stângăceaua, Voloiac şi Podeni. Aceste şapte primării nu dispun de utilajele necesare sau nu au alocat fonduri pentru deszăpezire.

Scopul întâlnirii a fost acela de a ne asigura că vom putea interveni acolo unde va fi nevoie. De regulă, atunci când ninge, se creează probleme, în special pe drumurile comunale dar și pe cele județene.

Am discutat și cu reprezentanții Poliției de Fontieră, Jandarmeriei și Inspectoratului pentru Situații de Urgență și s-au oferit să acorde sprijin în situații critice.

Le-am transmis tuturor primarilor să trateze acest subiect cu toată seriozitatea și responsabilitatea și să se preocupe de siguranța cetățenilor. Acolo unde vom constata că primarul nu și-a făcut treaba, nu vom ezita să aplicăm sancțiuni contravenționale, potrivit legii.” a declarat prefectul Ion Mîțu.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a transmis edililor că săptămâna viitoare pot veni la Prefectură, pentru a ridica sumele necesare plății tuturor recenzorilor care au colectat datele la Recensământul Populației și Locuințelor, acțiune încheiată de curând.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite