Sabina Prundeanu a participat la olimpiade din clasa a treia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sabina este încrezătoare în propriile forțe
Sabina este încrezătoare în propriile forțe

Pentru ea nu este ceva anormal să obțină premii la olimpiade. Face acest lucru din clasele I-IV, iar în gimnaziu a luat locul întâi la cultură civică.

Sabina este o elevă pentru care participarea la olimpiade este în permanență o provocare. Pe chipul ei se citește că își dorește să capete cât mai multă experiență în ceea ce privește participarea la olimpiade.

Totul a început cu olimpiada de cultură civică, iar rolul principal în participarea la prima sa olimpiadă l-a avut și învățătoarea Mariana Cornea, cea care a încurajat-o.

,, Eram în clasa a treia când am participat la olimpiada de cultură civică. Am obținut locul întâi la faza județeană, apoi la faza națională care a avut loc la Oradea m-am clasat pe locul al doilea”,își amintește Sabina.

A participat la această olimpiadă pentru că era singura la care putea merge în clasele primare.  Dar, se pare că a prins gustul olimpiadelor și în clasa a patra obține mențiune la faza județeană a olimpidei de cultură civică.

Atât în clasa a treia, cât și în clasa a patra, ea a fost responsabilă cu eseul de la cultură civică, iar colega ei, cu ilustrarea acestuia printr-un desen potrivit.

Distincții și premii

Și în clasele V-VIII a continuat să participe la olimpiade, gama disciplinelor diversificându-se: cultură civică, limba și literatura română , engleză, chiar și matematică. Preferate au rămas participările la olimpiadele de cultură civică, unde a obținut rezultate deosebite.

Astfel, în clasa a șaptea a luat parte la concursul Democrație și toleranță, unde a obținut mențiune. La acest concurs echipajul a fost  format din trei elevi, responsabili cu eseul, portofoliul și desenul.

,, Am avut timp să ne pregătim, am fost un echipaj unit și ne-am descurcat.” Lidia Anastasescu, dascălul de cultură civică, este mândră de rezultatele elevei sale și i-a fost mereu alături în acești patru ani.

După multe ore de studiu, în acest an școlar, a reușit să obțină locul întâi la faza județeană a olimpiadei de cultură civică, și o mențiune la faza națională de la Ploiești.,,Nu am fost singură, am colaborat cu prietena și colega mea Alisa Vidoi, pe care o cunosc din clasa întâi.” Deși a fost mult de lucru, a perseverat și este mândră că a obținut mereu câte o distincție.

Și la olimpiadele de română a luat premii. În clasa a cincea, locul al treilea pe județ, și locul întâi la faza națională. În clasa a șaptea, tot la olimpiada de română a obținut s-a clasat pe locul la treilea, iar în clasa a opta i-a revenit o mențiune.

Profesoara de română, Emilia Mihuțescu ne-a spus că Sabina are aptitudini spre această disciplină. ,, Mi-a plăcut foarte mult la română în clasa a șasea , pentru că a picat o poezie despre mamă, pe care am comentat-o și pot spune că am fost eu-însăși mulțumită.”

La olimpiada de engleză a avut numai două participări, în clasa a VII-a (locul întâi pe județ) și a opta ( locul trei pe județ).

Sabina este o elevă care știe să își organizeze timpul, astfel încât să acopere o gamă variată de activități.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite