SMURD-ul, un serviciu indispensabil pentru mehedinţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În  primul an de la înfiinţare, SMURD-ul a fost solicitat la un număr de 1600 intervenţii, în al doilea an, numărul solicitărilor a ajuns la nu mai puţin de 3.422 urgenţe medicale

În cei doi ani în care paramedicii au fost solicitaţi zilnic, în total fiind 5022 solicitări, 4167 de adulţi şi 593 copii au beneficiat de acordarea primului-ajutor medical de urgenţă şi transportarea la spital, diversitatea intervenţiilor arătând importanţa SMURD în: accidente rutiere, feroviare, descarcerări, traumatisme, afecţiuni cardiace, intoxicaţii, afecţiuni ale aparatului digestiv, renal, respirator, stări de inconştienţă.

Pe parcursul celor doi ani, s-a avut în vedere perfecţionarea profesională a paramedicilor prin activităţi de pregătire specifice, aceştia manifestându-şi în permanenţă interes pentru o pregătire continuă.

Încă de la înfiinţarea SMURD Mehedinţi a existat o colaborare strânsă între paramedici şi echipajele de urgenţă ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă, ceea ce este în beneficiul cetăţenilor.

Acest serviciu şi-a atins scopul,  acela de a scurta timpii de răspuns la solicitare. „Intervenţiile echipajelor SMURD şi rezultatele acestora sunt unanim apreciate atât de către autorităţi, cât şi de beneficiarii acestora-cetăţenii.

Creşterea continuă a solicitării populaţiei către serviciile echipajelor de intervenţie, precum şi numărul tot mai mare al pacienţilor asistaţi, confirmă faptul că înfiinţarea acestui serviciu era o necesitate şi s-a dovedit a fi eficientă”, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt la ISU Mehedinţi.

Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare  Mehedinţi a fost înfiinţat în cadrul I.S.U. Mehedinţi, în data de 21 decembrie 2009, în urma unui protocol de colaborare între I.S.U. “Drobeta”, Spitalul Judeţean Dr.Tr.Severin, prin Unitatea de Primiri Urgenţe şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) şi funcţionează în trei oraşe ale judeţului cu echipaje SMURD de ajutor medical, deservite de paramedici instruiţi în Centrul de pregătire de la Craiova, având rezultate notabile în aceşti ani de funcţionare.

SMURD Mehedinţi este dotat cu trei ambulanţe B1, care funcţionează  în Vânju Mare, Strehaia şi Drobeta Turnu Severin, cu un total de 121 paramedici.

Nu se cunoştea faptul că acest serviciu funcţiona în cadrul I.S.U. cu paramedici-pompieri, cetăţenii au început să înţeleagă cine sunt paramedicii SMURD şi să prefere SMURD-ul, datorită operativităţii în intervenţie.





Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite