GALERIE FOTO Romeo Titorencu, colecţionarul care vrea să schimbe mentalităţile oamenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romeo Titorencu, la târgul de antichităţi
Romeo Titorencu, la târgul de antichităţi

Romeo Titorencu este un tânăr, de 29 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care are o pasiune pentru antichităţi, dar în mod special pentru timbre şi monede.

El a descoperit această plăcere de a colecţiona în copilăriei, când  a văzut colecţia de timbre a verişoarelor sale. Atunci s-a hotărât să achiziţioneze timbre, iar prima colecţie de timbre a fost cu dinozauri.

Pasiunea tânărului este costisitoare şi el trebuie să facă mari eforturi să găsească obiectele dorite pentru că nu mai există magazine de specialitate. Timbrele mai pot fi achiziţionate de la colecţionarii severineni, 15 la număr, sau de pe internet.

Colecţie de timbre

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

El este şi fondatorului unei asociaţii care a are ca scop colaborarea cu alte persoane pasionate de antichităţi. „Ca să ne găsim mai uşor, am făcut o asociaţie, „Asociaţia Colecţionarilor Severinum Mehedinţi”, la care sunt preşedinte.

Prin ea am reuşit să fac un târg de antichităţi în Severin şi aşa am început să ne cunoaştem. În fiecare săptămână, colecţionarii se întâlnesc, dicută despre monde, bancnote, timbre, tot ceînseamnă vechi”, a spus colecţionarul.

Printre preţioasele timbre se strecoară şi falsuri, de aceea este necesar un studiu aprofundat ca să recunoşti timbrele adevărate şi să nu plăteşti mulţi bani pe o bucată de hârtie fără valoare.

„Trebuie să citeşti foarte multe cărţi de specialitate, să urmăreşti tot timpul internetul ca să-şi poţi da seama ca atunci când mergi la un târg sau la un colecţionar că acel timbru sau monedă este sau nu un fals.

Până să vin în Severin am învăţat din cărţi, iar aici am cunoscut o persoană, care face filatelie de 60 de ani , pot să spun că tot ce am învăţat eu în 20 de ani, dânsul le-a pus în ordine”, a adăugat Romeo.

A reuşit să aducă pasiunea pentru antichităţi în atenţia cumpărătorilor, el organizează târguri cu specific în toată ţara. Tânărul are dorinţe mari, vrea să readucă filatelia în atenţia elevilor.

„Aş vrea să schimb mentalitatea oamenilor şi să readuc filatelia în atenţia oamenilor. Până în 1989, filatelia era văzută foarte bine, erau activităţi extraşcolare.

Sper să obţin în doi, trei ani fonduri europene pe activităţi extraşcolare ca să fac mici expoziţi de filatelie şi de numismatică în şcoli pentru a-i atrage pe tineri spre această pasiune. Astfel, în loc să dea banii pe prostii, să dea banii pe monede, pe timbre, pe lucruri bune”, a încheiat colecţionarul.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite