Românii care se întorc din străinătate, pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, au prioritate la vamă, în ceea ce priveşte controlul de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vama de la Porţile de Fier I
Vama de la Porţile de Fier I

Poliţiştii de frontieră, dar şi vameşii de la Porţile de Fier I acordă o atenţie deosebită celor care vin din spaţiul comunitar. Sărbătorile de iarnă readuc în ţară mulţi dintre românii stabiliţi, legal, în străinătate, pentru a petrece aceste zile împreună cu familia şi rudele.

Au plecat din ţară pentru un trai mai bun, dar se întorc de fiecare dată când au ocazia în România. Vorbim despre românii care şi-au făcut un rost printre străini, dar vin să petreacă sărbătorile alături de cei dragi.

Recunosc că nicăieri şoriciul şi sărmăluţele nu sunt ca acasă, aşa că au mai mumplut o dată vămile, iar acum sunt deja lângă cei dragi. „Am venit pentru familie şi pentru părinţi. Ne simţim bine aici. E o altă atmosferă de sărbători. Te leagă ţara, pământul, familia”, ne-a spus un gorjean care s-a întors din Italia.

Scurtarea cu mult a distanţei de deplasare, prin Serbia, până la locurile de destinaţie din România, îi determină pe românii stabiliţi în Italia, Spania şi Franţa să intre, în ţară, prin punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier I.

Încă de la începutul acestei săptămâni, traficul a crescut în punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier cu aproape 50 la sută, vama fiind tranzitată zilnic de mii de persoane.

Aproximativ 220 de poliţişti de frontieră supraveghează frontiera, zilnic, în această perioadă, iar alţi 25 sunt implicaţi în acţiuni de control, sprijin şi îndrumare. Pe lângă aceştia, lucrează şi 8 lucrători vamali pe fiecare tură.

Pentru moment, traficul se desfăşoară fluent şi se lucrează pe patru piste de control. Vameşii ţin cont de faptul că cei care cresc traficul sunt cei care vin din spaţiul comunitar, iar bunurile pe care le introduc în ţară sunt, în majoritate, bunuri personale sau cadouri pentru familie şi apropiaţi şi nu impun aplicarea de taxe vamale şi alte formalităţi vamale.

Citeşte şi Măsuri luate în Mehedinţi pentru un control de fontieră eficient şi fluent la vamă

Citeşte şi Nemulţumirile din vamă pot fi anunţate la numărul de telefon: 021/9590

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite