Românii și sârbii de la Dunăre se unesc pentru binele sportului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La semnarea actelor au fost prezenți Gicu Vasilan și Lena Sterea, reprezentanții AJJ Mehedinți Foto:Arhivă
La semnarea actelor au fost prezenți Gicu Vasilan și Lena Sterea, reprezentanții AJJ Mehedinți Foto:Arhivă

Asociația Județeană de Judo(AJJ) Mehedinți a demarat implementarea proiectului „Judo la Porțile de Fier”(Judo at the Iron Gates), în parteneriat cu Judo Klub Bor, Primăria Drobeta Turnu Severin și Consiliul Județean Mehedinți.

„Obiectivul general al acestui proiect este îmbunătățirea cooperării sociale și sportive prin organizarea de competiţii internaţionale de Judo în România–Drobeta Turnu Severin și Serbia–Bor, iar obiectivul specific este intensificarea abordărilor comune în domeniul sportiv în cele doua zone aflate de o parte și de alta a graniței”, se arată în comunicatul de presă emis de AJJ Mehedinți.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România - Republica Serbia, axa prioritară 3, măsura 3.3, având un buget total de 157.920,93 Euro, din care fond IPA – 134.232,79 Euro, cofinanţare naţională – 13,476,50 Euro și contribuţie proprie 10.211,64 Euro.

Concret, în cele 9 luni de implementare, vor fi achiziționate mai multe echipamente sportive de competiție și antrenament, precum saltele „tatami”, kimonouri, tabele electronice moderne sau cântare electronice.

În plus, vor fi organizate două tabere de pregătire pentru sportivi, dar și un turneu internațional de judo.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite