Românii se întorc să dea bac-ul acasă. Captivaţi de posibilităţile de peste hotare, cei mai mulţi au plecat să-şi încerce norocul şi au abandonat şcoala

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diploma de bacalaureat nu este o bucată de  carton, ai nevoie de ea chiar şi în străinătate pentru un post mai bun

De acest lucru şi-au dat seama şi românii care au renunţat la şcoală pentru mirajul străinătăţii. Acum se întorc să suţină examenul de balaureat.

Cei mai mulţi sunt plecaţi de aproximativ douăzeci de ani şi vor să obţină posturi mai bune în ţara de adopţie şi pentru acest lucru au nevoie de diploma de bacalaureat.

“Este important pentru studiile următoare, să pot să intru la facultate. De douăzeci  de ani sunt plecată în Germania, acolo este mai greu la facultate în domeniul pe care vreau să-l urmez şi de aceea vreau să dau examenul în România.

Facultatea este mai ieftină decât în Germania şi acolo nu aş putea să o plătesc”, a declarat Doriana  Enescu, înainte să intre în examen.

Mihaela Lolea este un exemplu pentru tinerii care nu au gândul la şcoală. 

“Am venit din Grecia să susţin examenul de bacalaureat, vreau să-mi iau diploma ca să pot merge mai departe. De 15 ani sunt plecată , am trecut prin prea multe greutăţi şi viaţa m-a învăţat să încerc şi alceva şi acum încerc să termin ce nu am terminat când a trebuit", ne-a mărturisit aceasta.

Liceul particular l-a pus la dispoziţie  profesorii bine pregătiţi care să-i ajute să treacă acest examen. 

” Sunt elevi de la învăţământul frecvenţă redusă care merg în străinătate să-şi câştige existenţa şi vin să-şi susţină examenul pentru a-şi încheia situaţia şcolară.

35 elevi susţin examenul,cea mai mare parte provin din străinătate pentru că nu au putut să suţină  sesiunea de bacalaureat şi se prezintă acum”, a declarat Mihaela Iorga, directorul liceului particular  “Şerban Cioculescu”

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite