Restanţierii din Drobeta Turnu Severin au rămas cu gunoiul sub nas

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pubelele pline cu resturi menajere sunt paradisul căutătorilor în gunoi
Pubelele pline cu resturi menajere sunt paradisul căutătorilor în gunoi

Reprezentanţii firmei de salubritate Brantner nu vor să mai ridice resturile menajere de la asociaţiile de proprietari rău-platnice

53 de asociaţii de proprietari din Drobeta Turnu Severin au rămas cu gunoiul la scara blocului. Resturile menajere vor rămâne în pubele până când administratorii asociaţiilor vor achita restanţele la firma de salubrizare.

Proprietarii apartamentelor sunt nemulţumiţi de situaţie pentru că nu au restanţe şi acum sunt nevoiţi să stea cu gunoiul sub ferestre. 

Vasile Bâscă  face parte din Asociaţia de Proprietari  nr.29 şi se străduieşte din salariul de paznic să-şi achite datoriile la regie.

„Eu sunt cu datoriile la zi, nu am nicio restanţă la gunoi, apa sau apă caldă.

Nu  înţeleg ce s-a întâmplat şi de ce nu s-a plătit şi firma de salubritate, am să întreb administratorul să văd ce s-a întâmplat“, a declarat Vasile Bâscă. 

Din cauza restanţelor foarte mari o asociaţie de propietari din cartierul Schela a rămas fără serviciile de salubritate.

Reprezentanţii societăţii au decis rezilierea contractului, iar din această cauză în cartierul mărginaş al muncipiului Drobeta Turnu Severin pubelele sunt pline de resturi şi au ajuns paradisul căutătorilor în gunoi. 

În cariterul Schela oamenii nu ştiu unde se duc banii încasaţi.

 „Eu plătesc ca să fiu la zi, dar nu sunt organizaţi administratorii. Sunt foarte multe blocuri şi puţine pubele, toţi aruncă aici gunoaiele , dar este numai un container”, a spus Duşanu Bruciolovici.

Locatarii asociaţiei care a rămas fără serviciile de salubritate aruncă resturile menajere pe unde pot, de cele mai multe ori în tomberoanele celor care-şi achită colectarea gunoiul.

   „Oamenii de la celălalte blocuri vin şi aruncă şi pe jos. Noi plătim lunar regia, datoriile către funizori pentru că nu vreau să se adune” , a declarat Valentina Vior din Cartierul Schela. Administratorul asociaţiei din cartierul Schela a fost de negăsit.
  
 Firma de salubritate are de încasat de la rău-platnici 900.000 de lei. Sunt asociaţii de proprietari care au datorii de un an şi jumătate.

„În urma notificărilor făcute săptămâna trecută, am decis  sistarea colectării gunoiului la 53 de asociaţii de proprietari.

 Au avut zece zile la dispoziţie de când au fost înştiinţaţi să vină să plătească, dar niciun administrator nu a plătit şi nu a venit  facem o înţelegere.

Cea mai mare datorie înregistrată la noi este de 30.000 de lei”, a declarat  Mirel Damian, director firmei de salubritate.



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite