Reprezentanţii spitalelor din Mehedinţi, instruiţi de pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin
Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin

Cele mai multe incendii izbucnite în unităţile spitaliceşti pornesc de la  instalaţiile electrice care nu mai corespund sau de la sursele de aprindere lăsate nesupravegheate. Pentru a preveni astfel de situaţii, reprezentanţii unităţilor medicale din judeţ au fost instruiţi, vineri, în domeniul situaţiilor de urgenţă.

La instruire, au participat reprezentanţii spitalelor din oraşele Drobeta Turnu Severin, Orşova şi Baia de Aramă, persoanele care au atribuţii pe linia apărării împotriva incendiilor, dar şi reprezentanţii administraţiilor publice locale.

Tuturor le-au fost prezentate principalele deficienţe constatate în urma controalelor de prevenire făcute, dar totodată au fost analizate şi situaţiile de urgenţă produse în trecut, fiind date ca exemplu incendiul de la Maternitatea Giuleşti sau cel din secţiile Pediatrie şi Maternitate ale Spitalului Judeţean Severin.

În această întâlnire, organizatorii au avut în vedere şi prevederile legislative în domeniul apărării împotriva incendiilor în unităţile sanitare, evacuarea în situaţii de urgenţă, dar şi organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor în unităţile spitaliceşti, fiind inclus aici şi Planul roşu.

“Nu am avut incendii mari, nu s-au soldat cu pagube, cu atât mai mult nu a fost vorba de victime, însă aceste incendii trebuiesc analizate, să vedem care au fost cauzele”, a precizat lt.col. Ion Vintilă, inspector şef adjunct ISU “Drobeta”.

Spitalele au fost verificate din punct de vedere al prevenirii şi stingerii incendiilor. Acolo unde au fost constatate neregului, au fost aplicate sancţiuni.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite