Recursul învăţătoarei care a umilit o fetiţă, amânat 28 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au amânat pentru 12 mai judecarea cazului învăţătoarei acuzate de încălcarea dreptului la învăţătură al unui elev.

Tribunalul Mehedinţi a decis în şedinţa din 8 februarie 2010 (dosarul 8011/101/2009) că învăţătoarea Lenuţa Daba este obligată să achite cu titlu de daune morale 5.000 de euro pentru că în 2007 a refuzat să primească la ore o fetiţă de etnie rromă. Recursul cadrului didactic ar fi trebuit să fie judecat astăzi de magistraţii Curţii de Apel Craiova, dar soţul învăţătoarei a solicitat amânarea. Judecătorii au fixat următorul termen pe 15 mai.

Rahela Ciurescu

image

Directorul şcolii din comuna Voloiac, Mehedinţi, a povestit cum s-a ajuns în această situaţie. „În 2007 am primit o cerere de la Pompiliu Ciurescu care dorea să îşi mute cei trei copii de la Şcoala Butuieşti la noi, la Voloiac. Soţia acestuia decedase, iar el a trebuit să plece la muncă în Grecia pentru că nu mai putea să îşi întreţină familia. Având rude la noi în comună, a decis să lase aici copiii cât el e plecat la muncă“, explică directorul. Cererea de transfer a fost acceptată de director pentru că, potrivit acestuia, şi Şcoala Butoieşti a aprobat plecarea copiilor.

Învăţătoarea Lenuţa Daba



„Ceilalţi doi copii au fost primiţi de învăţători la şcoală, numai Rahela care era în clasa a treia nu a fost primită de doamna învăţătoare Lenuţa Daba. A ţinut-o la uşă!“, susţine directorul Valentin Drăghici. Tatăl fetiţei, Pompiliu Ciurea, plecat la muncă în Grecia, s-a întors în ţară văzându- şi fiica la televizor. „Am rămas şocat când am văzut la televizor cum îşi bătea joc de fata mea. O ţinea la uşa clasei! A trebuit să mă întorc din Grecia în ţară“, povesteşte acesta. Deşi directorul Şcolii Voloiac a raportat incidentul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, împotriva învăţătoarei nu s-a luat nicio măsură. „Inspectoratul nu a semnat desfacerea contractului de muncă pentru că ea s-a internat la psihiatrie în Turnu Severin ca să scape de sancţiune“, susţine directorul. Tatăl Rahelei speră ca magistraţii craioveni să le dea încă o dată dreptate.

„Oi fi eu ţigan, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să îmi primeşti copilul la ore. De asta am şi dat-o în judecată. Noi suntem oameni săraci, soţia mi-a murit, am rămas eu şi copiii. Dacă ne dau banii, o să îi dau copiilor mei, le iau haine sau în pun la CEC“, spune bărbatul.

image
Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite