Record pentru Primăria Tr. Severin: Valoarea proiectelor demarate în 2011 depăşeşte 50 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările de reabilitare a Teatrului severinean sunt în grafic
Lucrările de reabilitare a Teatrului severinean sunt în grafic

2011 a fost un an al proiectelor pentru Primăria Severin. Printre cele mai mari investiţii, ca şi valoare, se numără reabilitarea tuturor străzilor din municipiu, dar şi a Teatrului, ale căror lucrări se apropie de finalizare.

În acest an, reprezentanţii Primăriei Severin au reuşit să schimbe complet zona de promenadă Crişan, au asfaltat aproape 60 la sută din străzile oraşului, au reuşit să impulsioneze lucrările de modernizare a Teatrului şi au construit încă trei noi sensuri giratorii.

La toate acestea, se adaugă amenajarea pieţelor şi a Târgului Veterani, dar şi construcţia mai multor parcări. “Continuăm cu lucrările de reabilitare a străzilor, respectiv cu cele patru sectoare, pe care le vom finaliza anul viitor. Vom începe sectorul cinci, care şi el va fi gata. Deci, la anul, în toamnă, reţelele stradale sunt reabilitate”, a declarat primarul Constantin Gherghe, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a organizat-o, zilele trecute, şi în cadrul căreia a vorbit despre împlinirile şi neîmplinirile acestui an. 

În aprilie a demarat cel mai amplu proiect de modernizare a celor 118 străzi din municipiu, continuând în acelaşi timp lucrările realizate pe fonduri europene. 

Valoarea proiectului de modernizare a infrastructurii rutiere şi pietonale a Severinului se ridică la 24,5 milioane de euro. Banii provin, în procent de 98 la sută, din fondurile UE, iar două procente reprezintă contribuţia proprie a administraţiei locale.

Termenul lucrărilor este 2013, însă drumarii s-au ambiţionat să le termine cu şapte luni mai devreme. 


Autorităţile sunt optimiste şi în ceea ce priveşte finalizarea lucrărilor la Teatru şi Bazinul de Apă. “Sigur vom finaliza şi Teatrul, dar şi Bazinul de Apă. Sperăm să ne apucăm şi de Pădurea Crihala. Continuăm cu parcările, cel puţin încă cinci parcuri (unul pe Walter Mărăcineanu, unul pe Revoluţiei, unul în Aluniş, un altul la Biserica Noua şi încă unul în centru). Continuăm cu reabilitarea sistemului de iluminat stradal şi vom mai face încă 10 locuri de joacă pentru copii”, a adăugat Constantin Gherghe. 


Pe lista proiectelor de anul viitor, figurează Pădurea Crihala şi Ştrandul termal de la Schela, însă cel mai îndrăzneţ pare a fi amenajarea zonei de centru. “Sperăm să punem în valoare şi studiul de fezabilitate vis-a-vis de amenajarea  zonei de centru. Tot ce înseamnă reţeaua stradală şi pietonală din centru, inclusiv parcarea subterană din faţa BIG-ului. Deci, practic, amenajarea de la Bazinul de Apă până în port”, ne-a dezvăluit primarul Severinului. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite