Reabilitarea străzilor din Turnu Severin e în avans. Află aici unde se lucrează în această perioadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile consideră că proiectul va fi terminat cu circa 8 luni mai devreme
Autorităţile consideră că proiectul va fi terminat cu circa 8 luni mai devreme

Constructorii care lucrează la modernizarea celor 118 străzi din Turnu Severin au depăşit graficul, lucrările fiind deja avansate.  

Până în iarnă, autorităţile estimează că peste 70% din numărul total al străzilor intrate în reabilitare totală vor fi terminate.

Firmele de contrucţii care au câştigat licitaţia îşi desfăşoară activitatea la capacitate maximă, profitând de vremea bună care permite continuarea lucrărilor.

S-a ajuns, în acest moment, la circa 30 la sută peste graficul stabilit iniţial, termenul de finalizare al întregii lucrări fiind preconizat a fi cel târziu toamna anului viitor.

Oraşul a fost împărţit în cinci sectoare, astfel încât controlul lucrărilor care au început cu străzile neasfaltate sau cu structura avariată, să se facă cu uşurinţă de către administraţie.

Mai mult decât atât, edilul şef al municipiului susţine că drumarii trebuie să ţină cont şi de cerinţele localnicilor. “Să ne asculte constructorii şi să ne înţeleagă pretenţiile, pentru că mai avem mici probleme.

Unul vrea un acces la scara blocului, altul vrea să-i amenajezi o mică parcare. Sunt chestiuni pe care până la urmă trebuie să le înţeleagă şi constructorul şi să le mai facă şi pe buzunarul lor, pentru că eu mă gândesc că ei câştigă bani suficienţi din contractul ăsta, ca să-şi permită să mai facă şi lucruri în plus”, ne-a spus primarul Severinului, Constantin Gherghe.           

Primarul Constantin Gherghe ne arată, pe hartă, unde se lucrează zi de zi

Se lucrează pe 17 străzi
Până acum au fost reabilitate total 20 de străzi. Este vorba  despre Cicero, Şincai, Adrian (între Bolintineanu şi Cicero), Semenic, Bahna, Bolintineanu (între Carol I şi Calomfirescu), Dr. Saidac, Moldovei, Transilvaniei, Alion, Independenţei, Kiseleff, Oituz, Călăraşi, Anghel Saligny, Taba Buţii, Călugăreni, Mureş şi Crişana.

Cele “atacate”, în acest moment, sunt: Dimitrie Grecescu, V. Alecsandri, Horaţiu (finalizat în proporţie de circa 99%), Chişinău, Decebal, Aurelian, Traian (s-a început din zona Puşcăriei, artera fiind inclusă în patromoniul naţional), Rădulescu Motru, Eroii de la Cerna, 1 Decembrie, Bdul 16-22 Decembrie (Cerna), Bdul I.C.Brătianu (Calea Tg. Jiului), Mareşal Averescu, I. Şt. Paulian, dar şi trotuarele din partea de nord a Severinului, pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, dinspre Calea Craiovei.

image

Cele mai aglomerate artere, aflate în reabilitare, sunt cele două bulevarde, dar şi Mareşal Averescu, şoferii obişnuiţi să circule fest, pe aici, fiind nevoiţi să reducă viteza şi să sporească atenţia, mai ales că ultima stradă are sens unic.

Singura grijă a edililor pentru perioada următoare, este ca, pe străzile atacate deja, să nu se intre în iarnă fără cel puţin primul strat de asfalt, astfel încât să se poată face cum trebuie deszăpezirea.

Termenul lucrărilor este 2013, însă drumarii s-au ambiţionat să le termine cu şapte luni mai devreme. 

24,5 milioane de euro
La atât se ridică proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere şi pietonale a Severinului. Banii provin, în procent de 98% din fondurile UE, iar 2% reprezintă contribuţia proprie a administraţiei locale.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite