Turnu Severin: Răzvan Lupea, viața unui campion în kimono

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Răzvan  Lupea, viața unui campion în kimono
Turnu Severin: Răzvan Lupea, viața unui campion în kimono

Răzvan Lupea este un tânăr care a început sportul de performanţă, dintr-o pură întâmplare, dar care a fost modelat prin timp şi dedicare, pentru a deveni un campion la judo.

Începând sportul de performanţă la vârsta când copii se gândesc doar la cum să-şi facă prieteni de joacă, Răzvan Lupea a avut parte de succes într-un sport în care este nevoie de multă dedicare şi timp. ,,Eram mic şi tot timpul  mă băteam cu copii pe stradă, lucru ce nemulţumea familia mea, şi mai ales pe tatăl meu. Acesta de altfel, a găsit și un remediu pentru mine, ducându-mă la vârsta de 7 ani la o sală de sport. Toţi cei ce erau acolo aveau nişte costume ciudate de culoare albă, prinse cu cingători, dar care mai târziu am înţeles că pot deveni haine de luptător, dacă persoana care le îmbracă, iubeşte și se lase transformat de disciplina sportului.  Astfel, pentru a  scăpa de prea multa energie care o aveam, tatăl meu m-a dus la sală pentru a practica judo, un sport nonviolent. Nu prea luam în seamă la vârsta de 7 ani ideea unei cariere în sport, şi luam specific vârstei, totul ca o joacă. Am rămas un an jumătate în dojo, după care am luat o pauză de doi ani. Totuși, m-am simțit atras de sport şi am descoperit plăcerea de a practica judo,” povesteşte Răzvan, parcă retrăind copilăria în care a început să practice sportul care i-a adus multă satisfacţie.

Un nou start

După doi ani de pauză, a păşit din nou, în sala de sport şi de data aceasta nu s-a mai despărţit de kimono-ul şi antrenorii săi şi a luat totul în serios. ,,M-am întors în sala de judo, la vârsta de 10 ani, şi am luat lucrurile în serios, antrenorul făcându-mi legitimaţie şi din acel moment copilăria mea a început să fie marcată de judo. În vacanţe, în special în cea de vară, când toţi copii de vârsta mea ieşeau la joacă, eu plecam la antrenament, dimineaţa şi seara. Au  urmat cantonamente, turneuri şi competiţii. Făceam antrenament câte patru ore pe zi, forţă, alergări, luptă corp la corp cu alţi colegi”, mai spune Răzvan.

Drumul spre marea performanţă

Răzvan a plătit preţul cuvenit prin antrenamente, pentru a se putea numi sportiv de performanţă.  ,,La vârsta de 12 ani am primit prima recunoaştere a activităţii mele în judo, câştigând o medalie de argint la un turneu din Germania. Au urmat apoi 8 ani de zile în care am putut acumula experienţă prin participarea la multe turnee şi competiţii naţionale şi internaţionale  fiind şi încununat cu 5 medalii, una de aur într-un turneu la  Bor în Serbia şi alte patru medalii de argint la competiţii internaţionale. Pe lângă satisfacţia personală m-am putu bucura de multe trofee câştigate împreună cu echipa. Asta a fost cu adevărat satisfacţia mea cea mai mare, deoarece în competiţiile în care luptam  pe echipe, puteam exprima aceeaşi dorinţă în unitate, aceea de a câştiga şi de a fi toţi pentru unul şi unul pentru toţi.  Am avut parte de cei mai buni antrenori din ţară, Gicu Vasilan şi Lenuş Sterea, doi oameni de excepţie. Mult din reuşitele mele în sportul care l-am practicat se datorează acestor două persoane importante pentru mine. La momentul  actual, sunt student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Drobeta Turnu Severin, dorind ca prin absolvirea ei să devin un instructor sau  antrenor sportiv  care să conducă pe alţi tineri spre drumurile pline de satisfacţii ale sportului de performanţă.” Răzvan Lupea a găsit în sport un mod de viaţă, transformându-l într-un luptător în orice circumstanţă a vieţii.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite