Turnu Severin: Răzvan Peptan are nevoie urgentă de transplant de celule stem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turnu Severin: Răzvan Peptan are nevoie urgentă  de transplant de celule stem
Turnu Severin: Răzvan Peptan are nevoie urgentă de transplant de celule stem

Deşi a acuzat doar o banală durere la coapsa stângă, în urma unui accident pe terenul de fotbal, Răzvan a fost diagnosticat cu Sarcom Ewing.

Începând cu august 2005 şi până în prezent, familia Peptan din Severin trăieşte o adevărată dramă. Fiul lor, Răzvan, de numai 17 ani pe atunci, în cadrul Campionatului de Juniori Republicani la fotbal, a suferit un accident pe terenul de fotbal, eveniment în urma căruia viaţa acestuia a luat o turnură extrem de delicată.

Meciul cu viaţa

 După mai bine de o jumătate de an, Răzvan a suportat prima intervenţie chirurgicală de reconstrucţie a femurului stâng, la clinica Rizzoli din Bologna. Cu toate acestea, în decembrie 2007, medicii descoperă o recidivă locală în urma căreia a fost nevoie de chimioterapie preoperatorie pentru înlocuirea genunchiului stâng până la nivelul tibiei. Operația a avut loc în 2008. „Am reuşit să trecem cu brio şi peste a doua intervenţie, cu ajutorul oamenilor de bine care au donat banii necesari, peste 28.500 de euro şi cărora le mulţumesc”, declară Cristiţa Peptan, mama tânărului ce trebuie să plece pe 8 noiembrie, la Bologna pentru un transplant de celule stem.

O nouă încercare

În urma unei tomografi, au fost descoperite modificări osoase pe cutia toracică, cinci coaste fiindu-i afectate. Au urmat două intervenţii chirurgicale în august 2009 la Institutul „Marius Nasta” din Bucureşti, unde coastele i-au fost reconstruite cu plasă belgiană. După aceste intervenţii, medicii au descoperit alte două modificări osoase, iar acum este nevoie de chimioterapie pe autotransplant de celule stem. Intervenţia va fi efectuată tot la Bologna unde este programat, însă are nevoie urgentă de 5.000 de euro până duminică. 


A fost deschis un cont

În cazul în care acest transplant nu va fi efectuat, tânărul de doar 21 de ani riscă să-şi piardă masa osoasă. Pentru a reuși să strângă suma de bani necesară, familia a deschis pe numele Peptan Liviu Răzvan contul RO69BACX 0000000239543000, la UNICREDIT ŢIRIAC- BANK. Familia poate fi contactată la numărul de telefon 0770703475

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite