Razie în sudul județului Mehedinți. Polițiștii au căutat patru bărbați suspectați de furt din locuințe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițistul verifică  mopedele furate din Italia
Polițistul verifică mopedele furate din Italia

30 de polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale și Ordine Publică sprijiniți de două grupe ale Serviciului de Intervenție Rapidă  au luat la  scotocit comuna Punghina

Creșterea numărului de furturi din locuințe și anexe gospodărești comise în sudul  județului a determinat realizarea unor percheziții domiciliare la patru indivizi suspectați de furt.

“Polițiștii mehedințeni, pe raza comunei Punghina, au  desfășurat patru percheziții domiciliare.

Au vizat domiciliul  unor tineri, presupușii autori a unor furturi din locuințe, iar cu această ocazie au fost identificate bunuri sustrase de la un număr de șapte  infracțiuni de furt rămase cu autor necunoscut.

Bunurile  au fost recuperate în parte, în valoare de 20.000. Furturile vizau animale, păsări și bunuri din gospodăriile din mediul rural ”, a declarat  Paul Medinceanu, șeful Seviciului de Investigații Criminale Mehedinți.

 Oamenii legii au mai găsit și două mopede care figurau ca furate din Italia

“În cadrul acțiunii organizate a fost depistat C. Daniel, de 24 de ani, din comuna Punghina, judeţul Mehedinți, împotriva căruia a fost începută urmărirea penală pentru comiterea infracțiunii de tăinuire.

Acesta a valorificat mai multe mopede sustrase din Italia, cunoscând acest lucru”, a declarat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți. 

Unul dintre cei patru suspecți nu a fost găsit, se continuă cercetările pentru depistarea și tragerea la răspundere penală a acestuia, iar minorul este cercetat în stare de libertate.

Ceilalți doi indivizi, reținuți pentru furt au primit din partea instanței măsura interdicției de a părăsi țara pe o perioadă de 29 zile.

Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare având în vedere faptul că la data de 18 august a.c., prefectul județului Mehedinți a aprobat un plan comun de acțiune pentru prevenirea și combaterea furturilor de produse agricole din zona de sud a județului. 

Planul a fost  încheiat între Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți, Inspectoratul Județean de Jandarmi Mehedinți și Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Mehedinți.




Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite