Rata şomajului a ajuns, în Mehedinţi, la 8,32%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La sfâşitul lunii iulie a.c., rata şomajului a fost, în Mehedinţi, de 8,32%, în scădere cu 0,21 procente faţă de luna iunie.

La 31 iulie a.c., în evidenţele AJOFM Mehedinţi, erau înregistraţi 10.359 de şomeri (din care 4.206 sunt femei), ceea ce corespunde unei rate a şomajului de 8,32%.

Dintre aceştia, 2.772 sunt şomeri indemnizaţi (26,76%), iar 7.587 neindemnizaţi (73,24%) .

“Comparativ cu sfârşitul lunii iunie a.c., când rata şomajului a fost de 8,53%, se constată o scădere a acesteia cu 0,21 de procente, diminuarea fiind datorată următoarelor motive: expirării perioadei de acordare a indemnizaţiei de şomaj pentru 247 de persoane, dar şi încadrării în muncă a unui număr de 227 persoane în luna iulie”, se arată într-un comunicat emis de instituţie.

Procentul de 73,24% este reprezentat de şomerii neindemnizaţi, majoritatea dintre aceştia având domiciliul în mediul rural, fiind şi beneficiari ai venitului minim garantat.

Piaţa forţei de muncă din Mehedinţi se caracterizează şi prin faptul că marea majoritate a locurilor de muncă vacante sunt concentrate în municipiul reşedinţă Drobeta Turnu Severin (peste 90%) şi nu pot fi accesate de şomerii din mediul rural, din cauza lipsei mijloacelor de transport sau a condiţiilor de cazare.

„Mehedinţiul se confruntă cu o lipsă acută de locuri de muncă vacante în mediul rural şi cu un nivel scăzut al investiţiilor care să creeze noi locuri de muncă, acest lucru determinând o situaţie deosebită a şomajului (număr mare de şomeri la sate, număr mare de şomeri neindemnizaţi, care fac parte din şomerii descurajaţi şi foarte greu integrabili, inexistenţa locurilor de muncă în mediul rural, numărul destul de mic al locurilor de muncă în mediul urban)”, se mai arată în acelaşi comunicat de presă.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite