Radu Drăgici, elevul care moderează emisiuni de radio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu a terminat liceul şi se poate lauda deja cu o carieră de succes în radio. Două ore în fiecare seară din timpul săptămânii le face severinenilor dedicaţii muzicale.

Îi place să se recomande Radu de la radio. E mândru de cât de grozav a fost în copilărie.
După terminarea clasei doua s-a rupt de colegii de clasă şi şi-a făcut noi prieteni cu 2-3 ani mai mari, de la care a învăţat numai lucruri trăsnite.
La sfârşitul clasei a patra, a realizat că este îndrăgostit de Mirela, colega lui de bancă.


” Abia după patru ani am văzut-o mai mult decât o colegă. Cu ea am avut şi primul sărut. A fost spontan şi perfect, m-a marcat pe viaţă, de fapt, toată vacanţa de vară am fost cu gândul la acel moment.” îşi aminteşte Radu Drăghici.


Concursurile şcolare nu l-au atras niciodată. A participat doar la un concurs de matematică, în urma cărui s-a ales cu o diplomă. Încă din clasa a VIII-a a început să participe la diverse proiecte cu profesorii, campanii pentru salvarea mediului şi anti-fumat.


” Chiar recent am fost în localitatea Şişeşti cu un grup de elevi la un concurs de pictură pe vase din ceramică şi icoane. Îmi place să ştiu că tinerii fac şi altceva cu timpul lor liber şi se implică în acţiuni educative, dar şi în viaţa socio-culturală a societăţii.” încheie Radu.


Moderează emisiuni radio
Îşi câştigă singur banii încă de la şaisprezece ani. Atunci a avut norocul să fie angajat la un post de radio local. Mama sa a văzut un spot prin care se anunţa că o televiziune locală e în căutare de tinere talente pentru un post de radio. Aceasta l-a îndemnat să aplice pentru acel post şi să-şi trimită CV-ul.  Radu a întocmit un CV european, să dea cât mai bine, şi de atunci este moderator de emisiune la radio. Îi place ceea ce face şi nu ar schimba această meserie pentru nimic în lume.
Radu realizează o emisiune radio în care transmite o dedicaţie, un mesaj, o vrobă bună sau o invitaţie. de luni până joi de la 18:00 la 20:00.  Vinerea are în plan topul muzical, cine coboară şi cine urcă. Stabileşte care este cea mai difuzată piesă a săptămânii, iar duminica de la ora 17,00 Radu dezvăluie secretele tuturor formaţiilor şi stilurilor muzicale apărute de-a lungul vremurilor.
Vacanţa din această vară nu va fi diferită cu nimic faţă de celelalte de până acum. Până la începutul noului an şcolar, va fi pe frecvenţa undelor de radio 97,9, ascultând dedicaţiile ascultătorilor. Încearcă de asemenea să ajungă într-un club să mixeze.

” Vreau să fiu resident temporar şi de ce nu, permanent. Ador să pun muzică, sunt un bun DJ şi vreau să ajung cunoscut pe plan local, regional şi chiar naţional.” spune DJ-ul.

Cum te vezi peste zece ani? Tot în radio. Niciodată nu o să mă văd făcând altceva. Mi-aş dori să ajung măcar o dată pe plaja din Malibu, să mă plimb toată ziua pe plajă. Şi mai vreau să trăiesc „ Visul American”- o maşină tare, bani mulţi şi o soţie superbă.
Care este cea mai mare realizare a ta de până acum? Am un job extraordinar pe care nu credeam că o să-l am. Mă consider norocos pentru că la vârsta mea, alţi tineri încă nu au ideie despre cum va arăta viitorul lor, nu se gândesc la ceva de lungă durată.

Ce-i place? Radio-ul în primul rând şi distracţia între prieteni. Cu cât mai mulţi, cu atât mai bine. Îmi place să profit de fiecare zi liberă, iar când vine vorba de petreceri, sunt prezent la orice oră.
Ce nu-i place? Nu-mi place finalizarea bruscă a unui plan pus la cale cu mult tact, şi pentru că sunt perfecţionist, vreau să iasă exact cum îmi propun. Micile eşecuri mă fac să-mi doresc mai mult.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite