Turnu Severin: Psihiatria din Gura Văii nu are căldură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Severin nu beneficiază, de ani buni, de încălzire. Pentru achiziţionarea unui cazan şi modernizarea instalaţiei termice, conducerea unităţii sanitare ar avea nevoie de circa 10.000 de lei, din partea Consiliului Judeţean.

Secţia de Psihiatrie nu poate fi racordată la reţeaua de termoficare a oraşului, întrucât se află în cartierul Gura Văii, în apropierea vămii Porţile de Fier I. Solicitându-i-se sprijinul, prefectul Ion Mîţu spune că va găsi o soluţie, astfel încât, săptămâna viitoare, toate pavilioanele Spitalului Judeţean să fie încălzite.
În prezent, mai sunt alte două secţii unde nu este căldură. La două dintre ele, Boli Infecţioase şi Dermatologie, situaţia se va rezolva în cel mult 48 de ore, deoarece este nevoie de reparaţia unor conducte fisurate. 

La TBC, a venit căldura odată cu prefectul
Mai mulţi pacienţi internaţi în secţia TBC a Spitalului Judeţean au cerut, la începutul acestei săptămâni, sprijinul prefectului, întrucât nu fusese pornită instalaţia de termoficare. Prefectul a convocat imediat o întâlnire cu directorii Spitalului Judeţean şi Direcţiei de Sănătate Publică pentru a rezolva situaţia. Aşa că până când clădirea secţiei va fi racordată la sistemul centralizat de termoficare (procesul este unul de durată şi presupune o investiţie de circa 20.000 lei), a fost pornită centrala proprie a secţiei, ce funcţionează cu combustibil lichid.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite