Protestele iau amploare la Drobeta Turnu Severin.150 de oamenii au participat la mitingul din faţa prefecturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Dacă vă pasă, ieşiti din casă!”  sau „Jos Băsescu!”, au fost mesajele pe care le-au transmis manifestanţii în cea de-a patra zi de proteste

La ora 16.00, în parcul central de lângă Prefectura Mehedinţi s-au strâns 150 de oameni. Manifestanţii i-au cerut public preşedintelui demisia şi vor alegeri anticipate. 

Pentru a preveni manifestările violente, jandarmii au împărţit fluturaşe cu informaţii despre condiţiile în care se pot desfăşura acest gen de mişcări stradale„Ne somează să plecăm din locul unde protestăm că altfel vom fi amendaţi. Eu ştiu că în constituţie  avem acest drept”, a declarat Adrian Bureţea,  un manifestant.

image

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Oamenii spun că au fost scoşi din case de sărăcie, de măsurile de austeritate şi de lipsa de transparenţă în luarea decizilor care apoi se răsfrâng asupra poprului român.„Se cunoaşte ce este în România şi legile cum sunt trecute prin Parlament, legiile nu sunt cunocute de populaţie.  Motivele sociale, ne-au scos în stradă”, a declarat Ştefan Nistor.



  La Drobeta Turnu Severin, protestatarilor li s-au alăturat şi politicieni, care spun că au venit la manifestare pentru a nu sunt de acord cu scumpirile şi concedierile din primele zile ale anului 2012.

„A început anul atât de prost, s-a scumpit benzina de trei ori, curentul se scumpeşte, concedierile de la CFR şi  măsurile sunt foarte dure”, a declarat Adrian Duicu, lider politic.

 Printre manifestanţii severineni, un cetăţean, fost cadru militar, a împărţit ceai cald  protestatarilor.

„Şi mie în 1989 mi-au adus cetăţenii ceai şi mâncare. Eu sunt alături de poporul român, suntem alături şi de jandarmi că şi ei sunt ai noştri, nu poţi să-i laşi pe oameni fără să le dai un ceai”, a declarat  Ioan Ciochină.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite