Profesorii au învăţat, la sfârşit de săptămână, cum să pună în practică noua lege a educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadrele didactice şi-au luat notiţe
Cadrele didactice şi-au luat notiţe

 La Drobeta Turnu Severin, la Casa Corpului Didactic Mehedinţi,  a  fost organizat simpozionul internaţional „Legea educaţiei naţionale în contextul societăţii actuale şi viitoare”

 Învăţământul nu a fost ferit nici el de schimbare. Educaţia este într-o continuă testare a celor mai eficente modalităţi de modelare a elevului. De  data aceasta, cadrele didactice s-au întâlnit să înveţe mai multe despre modificările aduse de noua lege a educaţiei, realizată după model european, la simpozionul internaţional, organizat la Casa Corpului Didactic Mehedinţi.

Nu se schimbă o metodologie stufoasă cu alta, vrem nu vrem aceasta este o lege europeană şi care după douăzeci de ani nu s-a aplicat în totalitate.

Dacă o lege românească este în contradicţie cu o lege europeană, se aplică legea europeană, noi nu mai puteam să lucrăm după o lege care a fost publicată la începutul anilor 1990”, a declarat Emil Mirică, inspector  general la Inspectoratul Şcolar Mehedinţi.

 Materia stufoasă şi uneori inutilă, îi aduce pe elevi pe pragul facultăţilor dezorientaţi şi incapabili să se integreze, la finalizarea cursurilor, pe piaţa muncii. Această lege urmăreşte ca elevul să nu mai fie suprasolicitat.

„Legea vine să „pieptene” puţin programele şcolare şi planurile de învăţămînt. Pe unii o să-i  mulţumească, o parte din cadrele didactice nu îşi va regăsi  numărul de ore sau locul.

Se vor schimba probabil discipline, ca şi societatea, învăţământul evoluează”a spus  Mişu Roateş, director  C.J.R.A.E. Mehedinţi.

150 de educatori, profesori, directori, din toată ţara, au participat la această întâlnire.

„Legile sunt perfectibile ,o lege îşi vede hobele după ce este pusă în aplicare. Probabil cu acest simpozion se separă lucrurile bune de cele rele”, a declarat  Lucian Săndoi,  director la  Liceul „Tudor Arghezi” din Craiova

Cadrele didactice au fost aflat cum se va finanţa învăţământul în instituţiile preuniversitare, dar şi ce drepturi au suplinitorii

„Simpozionul are trei secţiuni de lucru privind viziunea misiunea şi idealurile sistemului educaţional, altă secţiune se adresează educatorilor şi a treia secţiune se referă la descentralizare, felul în care vom şti să facem educaţie de la managerul unităţii de învăţământ până la managerul clasei”, a încheiat Lăcrămioara Broscăreanu, directorul Casei Corpului Didactic Mehedinţi



 



Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite