Prinşi, de jandarmii mehedinţeni, la furat de lemne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri au fost prinşi, în flagrant, în pădurea de pe raza comunei Voloiac, în timp ce încărcau într-o căruţă mai mulţi arbori de esenţă stejar.

Valorificând o informaţie referitoare la faptul că în pădurea comunei mehedinţene Voloiac au loc frecvente sustrageri de material lemnos, jandarmii s-au “orientat”, aseară, spre punctul denumit popular “La Cântar”, unde au şi surprins în flagrant două persoane care încărcau într-o căruţă mai mulţi arbori de esenţă stejar.

“În urma aplicării procedurilor legale, de intervenţie şi a verificărilor efectuate, s-a stabilit că A. Gheorghe (20 ani) tăiase de pe picior, cu ajutorul unui motofierăstrău mecanic, un număr de patru arbori nemarcaţi, de esenţă stejar, pe care îi încărcase în căruţă cu ajutorul prienenului său, A. Daniel (17 ani), în scopul de a-i transporta la domiciliul acestora din comuna Voloiac”, ne-a precizat căpitanul Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Mehedinţi. 

image

Potrivit sursei citate, celor doi tineri li s-au întocmit actele procedurale premergătoare în vederea începerii urmăririi penale, aceştia fiind susceptibili de “tăiere fără drept de arbori nemarcaţi” din fondul forestier naţional, dar şi de “furt de arbori din fondul forestier naţional”, dosar ce va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia pentru continuarea cercetărilor.

Materialul lemnos a fost ridicat şi lăsat, împreună cu atelajul, în custodia Ocolului Silvic Strehaia, urmând să fie calculată şi valoarea prejudiciului produs de cei doi. 

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite