Primele de Crăciun au ajuns un lux pentru angajaţii de la stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minerii vor primi prime şi, în acest an, de Crăciun. Foto: Arhivă
Minerii vor primi prime şi, în acest an, de Crăciun. Foto: Arhivă

Criza taie de pe listă primele de sărbători pentru bugetari, însă nu şi pentru ortaci. Exploatarea Minieră Mehedinţi va acorda angajaţilor săi cele mai generoase bonificaţii.

Din cauza problemelor financiare, dar mai ales a legislaţiei restrictive, reprezentanţii instituţiilor publice au încheiat acest “capitol” încă de acum trei ani.

Cu salariile tăiate şi rămaşi fără sporuri, funcţionarii nu mai aşteaptă vreo bonificaţie sau ceva în plus la salariu, ci pur şi simplu speră ca noul an să nu le aducă vreo restructurare. Până atunci, liderii de sindicate încearcă, aşa cum pot, să le mai aline sărăcia. Tot din contribuţia fiecăruia dintre ei. 

”Nici anul acesta nu se vor da prime de sărbători. Ultima dată când le-am primit au fost cred că acum vreo 13 ani. În schimb, celor aproape 200 de membrii de sindicat, le vom oferi, din partea sindicatului, câte un cadou în valoare de 100 lei”, ne-a spus Valentin Bălescu, liderul Sindicatului  “Liber Finanţe” Mehedinţi. La ultima restructurare făcută, în august, în Finanţe, 25 de oameni au fost nevoiţi să plece acasă.     

Minerii se pot considera cei mai norocoşi, pentru că munca depusă în acest an le va fi răsplătită, chiar înainte de Crăciun.

Cine mai primeşte, în Mehedinţi, prime de sărbători şi care este valoarea lor, citiţi miercuri în cotidianul Adevărul!

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite