Primarilor din Mehedinţi li se cere mare atenţie la întocmirea dosarelor pentru venitul minim garantat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Beneficiarii Legii 416 din două localitătăţi din judeţ nu vor primi banii pentru luna iulie, întrucât primăriile nu au depus,în timp util, documentaţia necesară. 

Într-o întâlnire pe care au avut-o ieri, la sediul Agenţiei pentru Prestaţii Sociale, la care a participat şi prefectul Ion Mîţu, primarii din Mehedinţi au fost înştiinţaţi despre aspectele legate de corecta aplicare a Legii 416/2001, Legea venitului minim garantat.

Controalele effectuate, în ultima perioadă, de către inspectorii sociali au scos la iveală multe nereguli în dosarele depuse la primăriile din judeţ pentru plata ajutorului social.   

„Le-am transmis primarilor să fie foarte atenţi la întocmirea dosarelor pentru plata ajutoarelor sociale. Am constatat multe nereguli şi nu vreau ca pe viitor să mai întâlnesc persoane care au maşini, tractoare sau zeci de hectare de teren şi primesc ajutor de la stat. Ca urmare a acţiunilor de control, sumele plătite către beneficiarii de ajutoare sociale s-au redus la jumătate, de la începutul acestui an”, a declarat prefectul Ion Mîţu.
 

Potrivit autorităţilor, documentaţia necesară trebuie depusă de către primării la Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale până în data de 5 a fiecărei luni. Cine nu depune această documentaţie nu va primi fonduri pentru plata ajutorului social.

“Deja avem două cazuri, primăriile Podeni şi Gruia, care nu au depus actele la începutul lunii şi potrivit legii, nu le-au fost alocaţi banii pentru plata ajutorului social”, a adăugat prefectul. 

În luna august, Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale a virat către primării suma de 888.151 de lei, pentru plata beneficiarilor Legii 416.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite