Primăriile sunt obligate să depună dosarele pentru prestaţiile sociale până pe 4 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăriile din Mehedinţi sunt obligate să depună, până pe 4 august, dosarele pentru prestaţiile sociale. În caz contrar, sunt direct răspunzătoare de neplata indemnizaţiilor către beneficiarii în cauză, întrucât datele nu pot fi procesate la timp.

Plata ajutorului social şi a alocaţiilor de susţinere a familiei se face de către Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale pe baza dosarului adus de către primării în fiecare lună.

“S-a modificat termenul de depunere a dosarelor, respectiv data de 4 ale fiecărei luni. Am rugămintea şi adresez tuturor primarilor să respecte acest termen, altfel nu se poate face plata pentru familiile respective”, ne-a spus Loredana Ţânţăreanu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Mehedinţi.

În present, în judeţ, sunt înregistraţi 5.386 de beneficiari ai Legii 416, care încasează, lunar, 920.000 lei şi peste 8700 de beneficiari ai alocaţiei de susţinere a familiei care primesc, lunar, per total, circa 530.000 lei.

În primele şase luni ale acestui an, AJPS Mehedinţi a plătit 45 milioane lei la prestaţii (aici fiind incluse indemnizaţii handicap, venitul minim garantat şi alocaţia de creştere a copilului).

“Dosarele trebuie să conţină copia după cererea pe care cetăţeanul o depune la primărie, împreună cu dispoziţia de acordare emisă de către primar, iar ulterior, după ce aceste date sunt introduse în calculator, decizia de acordare emisă de către instituţia noastră”, ne-a precizat Mihai Cîciu, referent al instituţiei.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite