Primăriile din Eşelniţa, Dubova şi Sviniţa au fondat o asociaţie pentru a putea accesa mai uşor fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finanţarea nerambursabilă obţinută de trio-ul din Clisură va fi folosită, în primul rând, pentru proiecte ce vizează dezvoltarea infrastructurii turistice.

Asociaţia de dezvoltare intercomunitară, înfiinţată de edilii din Eşelniţa, Dubova şi Sviniţa şi botezată „Cazanele din Mehedinţi”, a luat naştere în urmă cu o săptămână.

Principalul său obiectiv îl reprezintă atragerea fondurilor europene pentru rezolvarea unor probleme legate de mediu, dezvoltarea infrastructurii locale, dar mai ales a celei turistice.

„Ideea s-a născut tot dintr-o nevoie. Ca şi autoritate publică, nu puteam accesa două proiecte în acelaşi program.

Am vorbit cu colegii din Dubova şi Sviniţa şi, împreună, ne-am gândit să formăm această asociaţie care a şi luat fiinţă pe 16 martie a.c.

Vom întocmi documentaţia tehnico-economică necesară pentru fiecare domeniu în parte şi vom implementa proiecte în toate cele trei comune mult mai uşor”, ne-a spus Ioan Ciuru, primarul comunei Eşelniţa.

Pentru perioada 2010-2013, Primăria Eşelniţa are în derulare proiecte în valoare de 15 milioane de euro.   

image

Port, în parteneriat
Cei care vor să viziteze Clisura Dunării vor putea, din acest an, să se îmbarce în croaziere din portul turistic ce va fi amenajat în Cazanele Mici, printr-un parteneriat public-privat încheiat între Primăria Eşelniţa, Consiliul Judeţean şi un om de afaceri din judeţ.

Pontoanele la care vor acosta ambarcaţiunile de agrement vor fi amplasate în apropierea unei pensiuni de patru stele.

Zona cuprinsă între localităţile Dubova şi Sviniţa, a început şi ea atractivă pentru investitori.

În Sviniţa, vor fi construite un centru de informare şi promovare turistică, 15 pensiuni agroturistice, o plajă, dar şi pontoane pentru ambarcaţiuni.

De asemenea, în Dubova, vor fi ridicate cinci pensiuni turistice, iar golful localităţii cu acelaşi nume va beneficia de iluminat public.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite