Turnu Severin: Primăria investeşte milioane în joacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali din Severin au alocat 2.500.000 de lei pentru construirea a zeci de locuri de joacă. Tot anul acesta vor fi finalizate şi 21 de noi parcări.

Lucrările pentru amenajarea a nouă locuri de joacă au început deja. Noile spaţii sunt menite să acopere zonele unde numărul de copii este mai mare, pentru a evita aglomeraţia. Este vorba despre spaţiile de lângă locuinţele ANL,  din cartierul Crihala, cele de pe Calea Târgu-.Jiului, pe strada Veterani şi pe Alion şi în zona locuinţelor sociale de la sensul giratoriu.

Alte unsprezece astfel de spaţii urmează să fie amenajate până la sfârşitul acestei toamne, în diferite zone ale oraşului, astfel încât toţi copiii să aibă cel puţin un loc de joacă în cartier.


Ar trebui să ne bucurăm că se face, totuşi, ceva în oraşul ăsta. Un loc de joacă pentru copii e un lucru frumos pentru oraş, care va rămâne. Nu o terasă, un butic sau o cârciumă”, spune Dumitru Dumbravă.


Aviz de la Protecţia Consumatorului

Pentru construirea spaţiilor de recreere, conducerea primăriei a alocat 25.000.000 de lei, explicând că acestea  corespund standardele  europene: au avizele de la Protecţia Consumatorului şi sunt fără metale, vor fi împrejmuite cu gărduleţe, vor avea băncuţe şi coşuri de gunoi. Copiii se vor bucura de topogane, nisipare, diverse ansambluri de joacă şi leagăne.

Autorităţile au în vizor şi realizarea a 21 de noi parcări, concepute la standard europene, care vor fi illuminate noaptea şi marcate corespunzător. În jurul acestor parcări se vor sădi 2000 platani. Construirea parcărilor va mai dura ceva timp, întrucât licitaţia nu a fost finalizată, însă autorităţile garantează că, până la sfârşitul anului, vor fi gata.


“ Lucrările vor mai întârzia pentru că licitaţia pentru ele a fost contestată. După ce se vor finaliza termenii legali, ne vom ocupa şi de parcări” a explicat Constantin Gherghe, primarul din Turnu Severin.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite