Primăria Severin va relua operaţiunea „Ridicăm Maşina”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoturismele parcate neregulamentar, dar şi cele abandonate, vor fi din nou ridicate  

Primăria Severin a pierdut în instanţă, procesul intentat Prefecturii Mehedinţi, care în cursul anului trecut a atacat la Tribunalul Mehedinţi, în contencios administrativ, hotărârea Consiliului Local ce reglementează blocarea şi ridicarea maşinilor parcate neregulamentar.

Operaţiunea de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public a fost sistată în urmă cu mai bine de un an de zile.

Acum, deşi au pierdut în instanţă, reprezentanţii Primăriei susţin că votr relua operaţiunea, întrucât Poliţia Locală are atribuţii şi în acest sens, potrivit Legii 155/ 2010.

Ei mizează, de fapt, pe faptul că Poliţia Comunitară a devenit Poliţie Locală.

„Cine mai are dubii în privinţa acestor acestor atribuţii il rog să observe legea 155 de înfiinţare a poliţiei locale care a intrat în vigoare anul trecut în decembrie” ne-a spus Constantin Gherghe primarul municipiului.

Prin urmare, ridicarea maşinilor parcate ilegal sau abandonate pe domeniul public este trasată prin lege.

Potrivit acestui act normtiv, ptrintre altele, Poliţia Locală constată contravenţii şi aplică sacţiuni pentru încălcarea normelor legale privind oprirea, staţionarea,  parcarea autoturismelor şi accesul interzis, aceştia având dreptul de a dispune măsuri de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar.

După ce legea va fi adoptată în Consiliul Local, primarul este dispus să mai acorde un răgaz celor care nu respectă legea, pentru a se pune la punct cu noile prevederi.

Eu sper ca hotărârea de consiliu să fie aprobată săptămâna viitoare, iar celor care sunt dispuşi să încalce legea le dau un termen de două- trei săptămâni să ia la cunoştinţă aceste noi reglementări”, a adăugat edilul.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite