Preşcolarii din Severin sunt învăţaţi cum să respecte regulile de circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul acţiunilor de prevenire pe care poliţiştii le organizează pentru micuţi, cele mai impresionante momente sunt reprezentate de imaginile reale din cazuistica poliţiei cu accidente grave de circulaţie, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei ai Serviciului Rutier şi studenţi ai Academiei “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, aflaţi în practică la IPJ Mehedinţi, au organizat şi desfăşurat, miercuri, o acţiune proactivă în rândul elevilor de la Colegiul Naţional Pedagogic “Ştefan Odobleja”, dar şi a preşcolarilor de la Grădiniţa nr.7 din municipiul Drobeta Turnu Severin.

“Elevilor le-a fost atrasă atenţia asupra regulilor de circulaţie pe care trebuie să le respecte în calitate de participanţi la trafic, ca şi pietoni, dar şi conducători de biciclete sau mopede. Totodată le-au fost aduse la cunoştinţă dotările pe care trebuie să le deţină dacă sunt conducători de astfel de mijloace de deplasare”, ne-a precizat inspectorul principal Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

Momentul cel mai impresionant a fost reprezentat de imagini reale din cazuistica poliţiei cu accidente grave de circulaţie, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti.

Pornind de la ideea că “în circulaţia rutieră e de ajuns, uneori, să greşeşti o singură dată pentru ca a doua oară nu mai ai când”, dascălii şi poliţiştii au considerat că niciodată nu e prea devreme să-i înveţe şi pe copiii de la Grădiniţa nr. 7 să respecte regulile de circulaţie, să-i ajute să dobândească capacităţi, cunoştinţe şi deprinderi care să le permită acestora să se adapteze cu uşurinţă la condiţiile de mici pietoni.

image

Principalele obiective ale organizatorilor în această acţiune au fost cunoaşterea şi respectarea normelor de comportare civilizată pe stradă, familiarizarea copiilor cu unele reguli de circulaţie rutieră, precum şi cunoaşterea unor indicatoare rutiere accesibile vârstei lor.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite