Preoţii se intruiesc pentru a-i ajuta pe copii să nu abandoneze şcoala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea Sf. Ana din Orşova
Mănăstirea Sf. Ana din Orşova

A început cea de-a doua sesiune de formare a preoţilor implicaţi în proiectul “Alege Şcoala”, în Episcopia Severinului. Acţiunea este găzduită, joi şi vineri, de Mănăstirea „Sfânta Ana” din Orşova.

Proiectul este iniţiat de Patriarhia Română- prin sectorul Teologic-Educaţional- şi are ca scop prevenirea şi combaterea fenomenului abandonului şcolar.

Formatorii vor susţine în comunităţile de provenienţă serii de cateheze pentru cel puţin 18.000 de copii şi tineri din toată ţara, care prezintă risc de părăsire a şcolii şi potenţial infracţional.

Potrivit www.episcopiaseverinului.ro, temele de educaţie morală vor fi corelate cu realităţile mediului din care provine fiecare copil, în vederea conştientizării necesităţii şcolii pentru formarea lor profesională viitoare.
 
Proiectul “Alege Şcoala” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Programul de prevenire a abandonului timpuriu al şcolii „Alege şcoala!” a fost extins, în acest an, la nivel naţional, urmând a fi implementat în 19 eparhii din ţară, între care şi Episcopia Severinului şi Strehaiei cu 74 de parohii.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite