Preocuparea primarilor pentru anul şcolar şi indolenţa “halatelor albe” din Spitalul Judeţean. Sunt problemele care îl neliniştesc pe prefectul Ion Mâţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai sunt două săptămâni şi jumătate până la începerea anului şcolar, iar prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu a chemat la raport conducerea Inspectoratului Şcolar ca să afle situaţia unităţilor de învăţământ.

În urma prezentării acestui raport, prefectul Ion Mîţu a stabilit ca pe data de 6 septembrie să fie organizată o întâlnire cu primarii tuturor localităţilor mehedinţene pentru a analiza stadiul executării lucrărilor de reparaţii şi investiţii.

„Toate unităţile şcolare au trecut în administrarea autorităţilor locale şi vreau să văd câtă preocupare există din partea primarilor pentru pregătirea corespunzătoare a şcolilor înainte de începerea noului an şcolar.

Voi merge şi pe teren să mă asigur personal că unităţile şcolare sunt gata să primească elevii în data de 12 septembrie ”, a declarat prefectul Ion Mîţu.

Pe ordinea de zi s-a aflat şi prezentarea de către inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi a unui raport privind asigurarea ordinii publice şi un alt raport privind activitatea desfăşurată în primul semestru al anului de Oficiul Judeţean de Poştă.

Reprezentantul Guvernului s-a declarat nemulţumit şi de modul în care este asigurată asistenţa medicală pentru populaţia judeţului Mehedinţi.

„Consider că serviciile oferite de Spitalul Judeţean, cea mai mare unitate sanitară din Mehedinţi, sunt departe de ceea ce ne dorim cu toţii. Voi avea o discuţie şi cu reprezentanţii Consiliului Judeţean, instituţia care administrează spitalul, deoarece trebuie să găsim împreună soluţii pentru a creşte calitatea serviciilor medicale.

Este nevoie de investiţii atât în infrastructură cât şi în aparatură şi tehnică medicală. Dar cel mai mult mă deranjează comportamentul unor cadre medicale, asistenţi sau medici, faţă de pacienţi.

Dacă serviciile sunt aşa cum sunt, ar trebui ca măcar de o vorbă bună şi de un comportament civilizat să aibă parte cei care vin să se trateze la spital” a adăugat Ion Mîţu.


Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite